Petitchef

Pipotele cu sos si garnitura de ciuperci sotate

Felul principal
10 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

10

Preparare

  • Pipotelele spalate si curatate de pielite se pun la fiert, acoperite cu apa rece cu un praf de sare,cand oincep sa fiarba se spumeaza usor si se da focul mic,lasandu-le sa fiarba cu sare,un praf de condiment,cca 30 min.
  • Se scot pipotelele din supa,cu o spumiera si se pun la prajit intr-o lingura de ulei de masline,adaugand putina supa peste ele si se lasa acoperite sa fiarba inabusit pana scade toata supa.
  • Cand incep sa se rumeneasca,se adauga lingura de pasta de tomate si usturoiul zdrobit,se toarna si o cescuta din supa ramasa,se potriveste de sare si condimente,dupa gust,se mai lasa sa fiarba cateva clocote si se opreste focul.
  • In supa carev ne-a ramas ,firbem orezul bine spalat cu apa rece si il lasam sa fiarba la foc domol,pana se inmoaie bine,apoi dupa ce am potrivit de sare si condimente,oprim focul si acoperim cu un capac etans,cateva minute.
  • Ciupercile curatate de pielita,spalate ,se feliaza subtire apoi se soteaza in putin ulei de masline,potrivindu-le de sare si condimente, dupa gust.
    Pipotelele cu sos se servesc alaturi de ciupercile sotate si de orez,langa o salata de sezon.


Poze

Pipotele cu sos si garnitura de ciuperci sotate
Pipotele cu sos si garnitura de ciuperci sotate - poza 2
Pipotele cu sos si garnitura de ciuperci sotate - poza 3
Pipotele cu sos si garnitura de ciuperci sotate - poza 4
Pipotele cu sos si garnitura de ciuperci sotate - poza 5
Pipotele cu sos si garnitura de ciuperci sotate - poza 6

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cartofi zdrobiți cu pătrunjel, garnitura ideală!
Cartofi zdrobiți cu pătrunjel, garnitura ideală!
3 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Dovleacul placintar - noua ta garnitura preferata
Dovleacul placintar - noua ta garnitura preferata
4 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
Rețetă Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci
Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci
2 porții
24 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? From „Salsa” with love! From „Salsa” with love!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează