Cel mai simplu si gustos pilaf cu carne de pui. Puteti folosi chiar si carne de pui din comert. Eu am avut de data aceasta cocoș de tara. A iesit mult mai gustos. Daca as avea posibilitatea, as folosi doar carne de tara la orice mancare.
Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si sa pastrati aceeasi apa).
Am pus carnea din nou la fiert impreuna cu o ceapa mica, radacina de patrunjel si sarea/ delicat; pentru 1h sau 1h30 pana cand este aproape fiarta. (In cazul in care folositi pui din comert, puteti fierbe carnea doar 30 min sau direct prajita putin si fiarta impreuna cu orezul).
Morcovul si ceapa le-am curatat si spalat. Le-am tocat marunt.
Dupa ce a fiert carnea, am scos bucatile si le-am lasat sa se scurga.
Am dat carnea putin cu piper si sare apoi am prajit-o in ulei incins pana a capatat culoare.
Tot peste carnea prajita am adaugat ceapa si morcovul. Am calit ceapa ~ 2-3 min, apoi am adaugat orezul spalat. Le-am calit inca 3 min.
Apoi am adaugat 4 cani din apa in care a fiert carnea. Le-am lasat sa fiarba pana cand a fost gata orezul, amestecand din cand in cand. Daca orezul nu este fiert si ramane fara apa, mai puteti completa. La final am adaugat patrunjel.