Pilaf cu cocoș de tara

Pilaf cu cocoș de tara
Felul principal
2 porții
Ușor
2 h 40 m

Cel mai simplu si gustos pilaf cu carne de pui. Puteti folosi chiar si carne de pui din comert. Eu am avut de data aceasta cocoș de tara. A iesit mult mai gustos. Daca as avea posibilitatea, as folosi doar carne de tara la orice mancare.

Ingrediente

2

Preparare

Preparare30 min
Timp așteptare1 h 40 m
Gătire30 min
  • Pilaf cu cocoș de tara - Preparare etapa 1Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si sa pastrati aceeasi apa).
  • Pilaf cu cocoș de tara - Preparare etapa 2Am pus carnea din nou la fiert impreuna cu o ceapa mica, radacina de patrunjel si sarea/ delicat; pentru 1h sau 1h30 pana cand este aproape fiarta. (In cazul in care folositi pui din comert, puteti fierbe carnea doar 30 min sau direct prajita putin si fiarta impreuna cu orezul).
  • Pilaf cu cocoș de tara - Preparare etapa 3Morcovul si ceapa le-am curatat si spalat. Le-am tocat marunt.

    Dupa ce a fiert carnea, am scos bucatile si le-am lasat sa se scurga.
  • Pilaf cu cocoș de tara - Preparare etapa 4Am dat carnea putin cu piper si sare apoi am prajit-o in ulei incins pana a capatat culoare.

    Tot peste carnea prajita am adaugat ceapa si morcovul. Am calit ceapa ~ 2-3 min, apoi am adaugat orezul spalat. Le-am calit inca 3 min.
  • Pilaf cu cocoș de tara - Preparare etapa 5Apoi am adaugat 4 cani din apa in care a fiert carnea.
    Le-am lasat sa fiarba pana cand a fost gata orezul, amestecand din cand in cand.
    Daca orezul nu este fiert si ramane fara apa, mai puteti completa.
    La final am adaugat patrunjel.
  • Pilaf cu cocoș de tara - Preparare etapa 6Final
AAndreaR

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: