Peste chinezesc

Ingrediente
8
Preparare
Preparare20 min
Gătire35 min
- Taiem bucatele pestele si il marinam aproximativ 45 minute in 3 linguri de sos de soia amestecat cu 3 lingurite de ghimbir. Dupa ce pestele a stat la marinat, incingem uleiul intr-un wok sau o tigaie incapatoare. Adaugam chimenul si il lasam cateva minute, pana incepe sa pocneasca.
- Atunci adaugam ceapa tocata rondele si calim cateva minute, pana devine translucida. Adaugam ardeii tocati marunt, eventual cu samburii scosi daca sunt prea picanti, 1 lingurita de ghimbir si piper.
- Lasam sa se caleasca cateva minute, iar apoi adaugam pestele cu tot cu sosul in care a stat, si punem restul de sos de soia.Punem capac si lasam sa fiarba la foc mic - mediu pana cand pestele este facut si se rupe usor.
- Daca vi se pare prea putin sos, mai adaugati cateva linguri de apa.A servit cu o garnitura de orez simplu, pentru ca aromele si sosul de la peste erau suficiente si pentru orez. O portie de peste are aproximativ 100 calorii la 100 grame si poate fi un pranz foarte usor si sanatos.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!