Taiem bucatele pestele si il marinam aproximativ 45 minute in 3 linguri de sos de soia amestecat cu 3 lingurite de ghimbir. Dupa ce pestele a stat la marinat, incingem uleiul intr-un wok sau o tigaie incapatoare. Adaugam chimenul si il lasam cateva minute, pana incepe sa pocneasca.
Atunci adaugam ceapa tocata rondele si calim cateva minute, pana devine translucida. Adaugam ardeii tocati marunt, eventual cu samburii scosi daca sunt prea picanti, 1 lingurita de ghimbir si piper.
Lasam sa se caleasca cateva minute, iar apoi adaugam pestele cu tot cu sosul in care a stat, si punem restul de sos de soia.Punem capac si lasam sa fiarba la foc mic - mediu pana cand pestele este facut si se rupe usor.
Daca vi se pare prea putin sos, mai adaugati cateva linguri de apa.A servit cu o garnitura de orez simplu, pentru ca aromele si sosul de la peste erau suficiente si pentru orez. O portie de peste are aproximativ 100 calorii la 100 grame si poate fi un pranz foarte usor si sanatos.