Se fierb pastele in apa cu putina sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se scurg, pastrandu-se 50 ml din apa in care au fiert.
Se pune uleiul intr-o cratita si se topeste untul (daca folosim unt la paste). Se adauga pastele si se tin pe foc 2-3 minute, amestecand incontinuu. Se adauga branza rasa, dupa gust, de preferabil astfel incat sa nu mai fie nevoie sa punem sare.
Daca pastele par uscate (de regula cand branza este saraca in grasimi) se adauga cateva linguri din apa in care au fiert. Se urmareste formarea unui sos consistent. Se mai tin 1-2 minute pe foc mic amestecand ca sa nu se prinda. Se rastoarna pastele pe un platou.
Comentarii:
Pare sa fie bune d'ar sunt singur si nu prea ma pricep
Excelenta minunata si foarte rapida reteta
Rapid si foarte gustos.
Au ieșit foarte bune!!! Rapid de gătit!
Super buna
Rapid si f bun
Vuala!!!! excelentos .................... gustos
Foarte buna!