Pasta de vinete coapte cu paine prajita

votează acum
Felul principal
Foarte ușor
1 h 35 m

Ingrediente

6

Preparare

Preparare1 h 10 m
Gătire25 min
  • Incalzeste cuptorul la 200°C. Pune vintele la copt 50-60 minute pana cand s-au inmuiat apoi scoate-le, decojeste-le si lasa-le sa se raceasca complet.
  • Adauga in blender vinetele racite, iaurtul, zeama de lamaie, 2 catei de usturoi, ceapa, frunzele de coriandru si sare de mare, dupa gust.
  • Paseaza totul pana la omogenizare, adaugand cateva linguri de ulei de masline pana se ajunge la consistenta dorita.
  • Pasta obtinuta se pune in bol si se stropeste cu putin ulei de masline apoi se da la rece cel putin 1 ora.
  • Feliile de paine se freaca cu catelul de usturoi ramas, se stropesc cu putin ulei de masline si se dau la copt 10 minute, pana cand au devenit crocante si au inceput sa se rumeneasca.
  • Pasta de vinete racita se serveste alaturi de paine prajita cu usturoi.

Punctează această reţetă

LLaylalala

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: