Orezul il alegem si il spalam bine de tot in mai multe ape. Pana ajungem sa-l folosim, il lasam in apa sa se umfle, ca sa fiarba mai repede.Punem la fiert laptele cu zaharul si zaharul vanilat.
Cand incepe sa clocoteasca, adaugam orezul, scurs de apa si lasam sa fiarba, la foc mic, 15 - 20 de minute, sau pana e fiert.
Aveti grija sa amestecati mereu, pentru ca altfel orezul se lipeste si se arde.
Daca lichidul scade si orezul nu e fiert, mai adaugati cate putin lapte sau apa.Orezul este bun cald sau rece, servit langa niste dulceata, miere sau chiar simplu, doar cu putina scortisoara presarata pe deasupra.
Minunat, asa ca nu ne mai gandim atat de mult la calorii, care sunt vreo 130 la 100 de grame.
Comentarii:
Este foarte buna am incercat ew cu fata mea si ne-a placut la nebunie. ne-am ars putin la limba ca a fost prea cald. tine-o tot asa cu retetele!