Orez cu lapte
Ingrediente
3
Preparare
Preparare15 min
Gătire10 min
- Orezul il alegem si il spalam bine de tot in mai multe ape. Pana ajungem sa-l folosim, il lasam in apa sa se umfle, ca sa fiarba mai repede.Punem la fiert laptele cu zaharul si zaharul vanilat.
- Cand incepe sa clocoteasca, adaugam orezul, scurs de apa si lasam sa fiarba, la foc mic, 15 - 20 de minute, sau pana e fiert.
- Aveti grija sa amestecati mereu, pentru ca altfel orezul se lipeste si se arde.
- Daca lichidul scade si orezul nu e fiert, mai adaugati cate putin lapte sau apa.Orezul este bun cald sau rece, servit langa niste dulceata, miere sau chiar simplu, doar cu putina scortisoara presarata pe deasupra.
- Minunat, asa ca nu ne mai gandim atat de mult la calorii, care sunt vreo 130 la 100 de grame.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
14/05/2012
Este foarte buna am incercat ew cu fata mea si ne-a placut la nebunie. ne-am ars putin la limba ca a fost prea cald. tine-o tot asa cu retetele!