Se da fondul in clocot si se lasa sa fiarba incetisor. Se incinge o tigaie si se prajesc feliutele de bacon cateva minute, pana ce runt rumenite si crocante. Se scot si se scurg pe prosoape de hartie. Se toaca apoi marunt 8 dintre ele.
In grasimea ramasa in tigaie (trebuie sa fie o cantitate de circa 3 linguri; daca este mai putina grasime, se completeaza cu ulei de floarea-soarelui) se adauga semintele de chimen. Cand incep sa sfaraie, se face flacara mica-medie si se prajesc 1 minut. Se adauga boiaua si se amesteca bine.
Se adauga ceapa si se amesteca bine. Se gateste 1-2 minute, apoi se adauga usturoi si se continua 1 minut.Se adauga orezul si se amesteca bine, ca sa se imbibe de uleiul aromat. Se mareste flacara si se gateste orezul 1-2 minute, amestecand frecvent.
Se adauga fondul, se da in clocot, se micsoreaza apoi flacara la minimul posibil, se acopera orezul si se fierbe 12-15 minute, sau pana ce este facut, iar lichidul a fost absorbit.
La jumatatea acestui interval de timp se adauga rosiile si ardeii grasi si se amesteca cu orezul. Se acopera si se continua fierberea. Se stinge flacara si se lasa orezul sa stea, acoperit, inca 5-10 minute. Se ridica de pe tigaie capacul, se adauga baconul tocat si ceapa verde si se amesteca. Se serveste orezul imediat, alaturi de cate 3 felii intregi de bacon per portie.
Comentarii:
Apetisant!