Ceapa si morcovul se curata si se toaca marunt cu robotul.Se pune la calit intr-o cratita unde am pus 3 lg de ulei.Cand legumele sunt calite bine adaugam carnea si amestecam pana ce se incorporeaza bine.Se caleste la foc mic incontinuare pana ce carnea este aproape gata.
Adaugam rosiile trecute prin robot ,condimentam cu sare,piper si cimbru si lasam sa fiarba la foc potrivit.Sosul de carne obtinut nu trebuie sa fie apos. Intre timp preparam si sosul alb astfel:intr-o tigaie topim untul fara sa il ardem adaugam faina in bloc si amestecam repede pana ce se incorporeaza.
Cu ajutorul unui tel incepem sa amestecam turnand laptele putin cate putin pana ce se formeaza un sos de consistenta smantanii mai grosute.Dam deoparte si trecem sosul prin sita pentru a indeparta eventualele cocoloase ramase.Sosul obtinut se amesteca la cald cu jumatate din cascavalul ras si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Dupa ce am obtinut cele doua compozitii ,fierbem al dente foile de lasagnia si trecem la asamblare.
Se aseaza pe fundul unei forme de graten un strat de sos alb dupa care asezam un rand de foi.Intindem uniform si un strat de sos de carne...si tot asa pana ce se umple forma.Deasupra trebuie sa raman stratul de sos alb.Presuram cealalta jumatate de cascaval si dam la cuptor pentru 40 minute la foc potrivit pana ce se rumeneste frumos deasupra.Se lasa sa se odihneasca o ora dupa care se poate portiona dupa bunul plac.
Comentarii:
Super!
Minunat!
Excelent!