Galusti cu gem sau putisoare a la vadim tudor
Ingrediente
4
Cost estimat: 2.04Euros€ (0.51€/porție)
Rețete inrudite
-
Gem de prune facut in casa
-
Cheesecake cu lapte condensat indulcit si gem de fructe rosii
-
Brioches tressées cu gem de caise
-
Croffle, croissantul în stil vafă cu gem de smochine, brânză de capră și șuncă maturată iberică
Preparare
Preparare30 min
Gătire30 min
- Cartofii fierti in coaja se curata si cand sunt calduti se trec prin razatoarea mica ies cumva mai lutosi. Cu cartofi rasi, aluatul iese mai usor, mai fin . Ii framantam cu sare, ou si faina. Aluatul va fi usor si moale. Nu mai pus zahar, caci inmoaie aluatul si-l face clisos. Si nici nu e necesar, ca in final ajung sa fie destul de dulci.
- Us totusi un plic de vanilie. Apoi se face din aluat un sul din care se taie felii ce vor fi aplatizate. In mijloc punem umplutura din gem de prune
Mi-e deja pofta, caci reteta am facut-o mai demult, nu acum. - Facem galustele pe care le fierbem in apa clocotita si usor sarata.Intr-o tigaie topim jumatate de pachet de unt, mai adaugam vreo 4 linguri cu ulei si cand e incins punem pesmet.
- Amestecam de vreo 2-3 ori si dam deoparte, sa nu se arda. Trecem galustele prin pesmetul parfumat cu unt, apoo presaram zahar tos.
Aluneca ca unse pe gat, ca sarmalele infulecate de lupul din "Capra cu trei iezi."
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 524Kcal
- Carbo: 102.4g
- Grăsimi: 3.4g
- Grăsimi sat.: 0.9g
- Proteine: 16.7g
- Fibre: 6.7g
- Zahăr: 5.8g
- ProPoints: 14
- SmartPoints: 15
Informații nutriționale pentru 1 porție (351g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!