Cartofii fierti in coaja se curata si cand sunt calduti se trec prin razatoarea mica ies cumva mai lutosi. Cu cartofi rasi, aluatul iese mai usor, mai fin . Ii framantam cu sare, ou si faina. Aluatul va fi usor si moale. Nu mai pus zahar, caci inmoaie aluatul si-l face clisos. Si nici nu e necesar, ca in final ajung sa fie destul de dulci.
Us totusi un plic de vanilie. Apoi se face din aluat un sul din care se taie felii ce vor fi aplatizate. In mijloc punem umplutura din gem de prune Mi-e deja pofta, caci reteta am facut-o mai demult, nu acum.
Facem galustele pe care le fierbem in apa clocotita si usor sarata.Intr-o tigaie topim jumatate de pachet de unt, mai adaugam vreo 4 linguri cu ulei si cand e incins punem pesmet.
Amestecam de vreo 2-3 ori si dam deoparte, sa nu se arda. Trecem galustele prin pesmetul parfumat cu unt, apoo presaram zahar tos. Aluneca ca unse pe gat, ca sarmalele infulecate de lupul din "Capra cu trei iezi."