Se prepara ingrozitor de usor Se spala carnea, se condimenteaza bine cu condimente speciale pentru friptura de miel si se lasa cateva ore "la marinat" in frigider.
Puteti lasa bucata de carne intreaga sau o puteti taia de pe os in bucati mai mari, cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit. Se aseaza intr-o tava mare; se presara sare, piper si se unge bine cu ulei.
Se poate impana, din loc in loc, cu felii de usturoi Se da la cuptor, la foc potrivit, cu un pahar de apa si acoperita cu un capac sau folie, timp de 20-25 minute.
Se intoarce apoi si se mai tine sub capac inca o data pe atataLa sfarsit, se lasa la foc tare, neacoperita, cateva minute, pana se rumeneste frumos, pe ambele parti.
Garnitura, din pacate, mai prins, si "asezarea pe farfurie" nici atat dar pot sa va indrum spre garnitura de cartofi, de efect si gustoasa tare, pe care adoptat acum cativa ani, la meniul de Craciun, aici: "Banuti" de cartofi.
Comentarii (13):
Bun!
Super merita ancercata reteta
Asa o sa fac de paste, dar cu garnitura de orez, si salata verde cu ceapa verde si mult marar...mmmm...
Mi-e foame!
F f buna
Am sa o fac astazi,va spun cum a iesit...
Pur si simplu.... delicios
Excelent, cu conditia ca mielul sa fie mai''dolofan'', altfel ramane numai o spuma pe niste oscioare
Foarte delicios !!!
Arata super bine.