Friptura de miel la tava

Felul principal
4 porții
Foarte ușor
45 min

Ingrediente

4

Preparare

Preparare20 min
Gătire25 min
  • Se prepara ingrozitor de usor
    Se spala carnea, se condimenteaza bine cu condimente speciale pentru friptura de miel si se lasa cateva ore "la marinat" in frigider.
  • Puteti lasa bucata de carne intreaga sau o puteti taia de pe os in bucati mai mari, cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit.
    Se aseaza intr-o tava mare; se presara sare, piper si se unge bine cu ulei.
  • Se poate impana, din loc in loc, cu felii de usturoi
    Se da la cuptor, la foc potrivit, cu un pahar de apa si acoperita cu un capac sau folie, timp de 20-25 minute.
  • Se intoarce apoi si se mai tine sub capac inca o data pe atataLa sfarsit, se lasa la foc tare, neacoperita, cateva minute, pana se rumeneste frumos, pe ambele parti.
  • Garnitura, din pacate, mai prins, si "asezarea pe farfurie" nici atat dar pot sa va indrum spre garnitura de cartofi, de efect si gustoasa tare, pe care adoptat acum cativa ani, la meniul de Craciun, aici: "Banuti" de cartofi.
Laura SavaLaura Sava

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2
29/05/2015

Bun!

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
14/04/2015

Super merita ancercata reteta

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
03/04/2015

Asa o sa fac de paste, dar cu garnitura de orez, si salata verde cu ceapa verde si mult marar...mmmm...

am gătit această rețetă
(1) (0) abuz
11/04/2015

Mi-e foame!

(0) (0) abuz
19/04/2014

F f buna

(0) (0) abuz
18/04/2014

Am sa o fac astazi,va spun cum a iesit...

(0) (0) abuz
29/07/2013

Pur si simplu.... delicios

(0) (0) abuz
02/06/2013

Excelent, cu conditia ca mielul sa fie mai''dolofan'', altfel ramane numai o spuma pe niste oscioare

(1) (0) abuz
02/05/2013

Foarte delicios !!!

(0) (0) abuz
02/05/2013

Arata super bine.

(0) (0) abuz
  • pagina 1 / 2