Flan de ton cu lamaie
Ingrediente
8
Preparare
Preparare20 min
Gătire35 min
- Incingem cuptorul. Ungem o forma de tort cu diametrul de 25cm si ii captusim fundul cu hartie de copt. Va sfatuiesc sa captusiti toata tava cu hartie de copt, mai ales daca folositi o forma de tort cu peretii detasabili, pentru ca altfel riscati sa va curga compozitia in cuptor. Asezam artistic feliile de lamaie pe fundul tavii.
- Batem doua oua cu 125 ml lapte intr-un castron mare, apoi adaugam tonul, tocatura taraneasca, ceapa si supa-crema.
- Se toarna incet jumatate din amestecul cu ton peste feliile de lamaie din forma, apoi se acopera cu spanacul tocat , avand grija sa intindem bine, pana la marginea formei.
- Peste spanac intindem bine cealalta jumatate de compozitie cu ton.Malaiul, faina, sarea si praful de copt se amesteca intr-un castron cu oul si laptele ramase si cu untul topit. Amestecam bine si turnam coca peste umplutura cu ton.
- Tava astfel pregatita o bagam la cuptor, pe raftul din mijloc, pana se rumeneste si este tare in mijloc.
- Desprindem marginile flanului de tava cu un cutit si-l rasturnam cu grija pe un platou. Inlaturam hartia de copt si putem servi.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Varza

Cocolino
Jjk

Oana D.
Arata excelent si este o mancare usoara!
Punctează această reţetă