Flan de ton cu lamaie

Felul principal
Foarte ușor
55 min

Ingrediente

8

Preparare

Preparare20 min
Gătire35 min
  • Incingem cuptorul. Ungem o forma de tort cu diametrul de 25cm si ii captusim fundul cu hartie de copt. Va sfatuiesc sa captusiti toata tava cu hartie de copt, mai ales daca folositi o forma de tort cu peretii detasabili, pentru ca altfel riscati sa va curga compozitia in cuptor. Asezam artistic feliile de lamaie pe fundul tavii.
  • Batem doua oua cu 125 ml lapte intr-un castron mare, apoi adaugam tonul, tocatura taraneasca, ceapa si supa-crema.
  • Se toarna incet jumatate din amestecul cu ton peste feliile de lamaie din forma, apoi se acopera cu spanacul tocat , avand grija sa intindem bine, pana la marginea formei.
  • Peste spanac intindem bine cealalta jumatate de compozitie cu ton.Malaiul, faina, sarea si praful de copt se amesteca intr-un castron cu oul si laptele ramase si cu untul topit. Amestecam bine si turnam coca peste umplutura cu ton.
  • Tava astfel pregatita o bagam la cuptor, pe raftul din mijloc, pana se rumeneste si este tare in mijloc.
  • Desprindem marginile flanului de tava cu un cutit si-l rasturnam cu grija pe un platou. Inlaturam hartia de copt si putem servi.

Punctează această reţetă

TTeocris78@gmail.com

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Varza

abuz
Cocolino

Cocolino

Jjk

abuz
Oana D.

Oana D.

Arata excelent si este o mancare usoara!

abuz