Ficatul de pui se spala si se curata de pielite, iar bucatile mai mari se taie in doua. Ceapa taiata marunt se caleste la foc iute in putin ulei, iar cand s-a mai inmuiat se adauga si ficateii scursi de apa.
Cand ficateii s-au rumenit un pic se adauga pulpa de rosii, morcovul dat pe razatoarea mica, lingura de vin si aproximativ 100 ml apa. Se da focul mai incet si se lasa sa fiarba pana scade sosul (~20-25 minute). La sfarsit se sareaza si se pipereaza dupa gust, se adauga usturoiul taiat in felii subtiri si se amesteca usor.
Se stinge focul imediat si se lasa tocanita sa se odihneasca vreo 5 minute cu capacul pus.
Serviti cu mamaliguta alaturi de o portie sanatoasa de mujdei (totusi nu va recomand mujdeiul daca veti avea/sunteti la o intalnire romantica .
Si la final un pont de la mine: ficatul se condimenteaza in ultimele minute de fierbere pentru a-si pastra fragezimea.
Comentarii (120):
Foarte gustoasa reteta. Multumesc pentru ea.
Eu mai pun si niste ciupercute si bacon fara morcov dar un ardei rosu gras merge de minune.Siiiiiiiiiiiiii ooooooo maaaamaaaamaaamliguta.PUNCT
Prea buna
Foarte foarte gustoasă această rețetă.Baietelul meu e înnebunit după ea.Multumim pentru retete.
Mia iesit foarte bun
Foarte buna.
Este fffffff buna.. Si doamna Constanta daca nu va place morcovul este pb dvs....reteta este de 10 stelute!!!!!....
Simplu, gustos si usor de preparat.
Bravo !
Tot timpul pregatesc numai asa fcateii,foarte bun,mersi de reteta
Am gatit-o si pot spune ca este una dintre cele mai gustoase retete cu ficatei!