Preparare: mai intai pregatim snitele din piept de pui. Dupa ce am spalat bine pieptul de pui si uscat cu un servet, taiem felii de carne. Luam fiecare felie de carne si o asezam intre doaua bucati de hartie de copt sau folie alimentara.
Si o batem usor cu un ciocan de carne sau facalet. Cu grija sa nu se rupa carnea. Asa proocedati cu restul feliilor de carne, le bateti pana devin subtiri.
Capperii: lasati la desarat intr-un castronel cu apa rece. Rosiile deshidratate le scurgeti bine de ulei pe un servet absorbant. In borcanel gasit si cativa capperi . Nu aruncati uleiul in care au stat rosiile, este foarte bun, aromat, il pastrati pentru salate.
Intr-o farfurie adaugati 2-3 linguri de faina, putina sare si boia iute. Amestecati totul. Luati fiecare fasie de piept de pui si o dati prin faina.
Intr-o tigaie antiaderenta incingeti 4-5 linguri ulei de masline. Prajiti feliile de piept de pui. Dupa ce le-ati prajit pe toate, adaugati vinul alb si lasti putin sa se evapore. imediat cu oregano pe deasupra!
Si mananci carnea aia data prin faina si prajita, chioara asa, doar cu zeama aia de la vin, fara un sos, acolo, si o garnitura? Fac si eu escalop dar ii fac un sos de rosii cu ciuperci si il mancam cu o garnitura de orez sau de cartofi sau chiar cu mamaliga ca merge foarte bine cu sosul meu.
Comentarii:
Si mananci carnea aia data prin faina si prajita, chioara asa, doar cu zeama aia de la vin, fara un sos, acolo, si o garnitura? Fac si eu escalop dar ii fac un sos de rosii cu ciuperci si il mancam cu o garnitura de orez sau de cartofi sau chiar cu mamaliga ca merge foarte bine cu sosul meu.
Cum o sa bati carnea cu facaletul? Cu facaletul il bati pe barbatu-tau cand vine beat de la crasma!