Daca va place mancarea italiana, cu siguranta cunoasteti focaccia :-)
Aici va oferim o versiune cu rosii cherry, parmezan si oregano. Foarte moale si parfumat, reproduceti acest preparat cu usurinta datorita explicatiilor noastre din video!
Va incumetati?
Puneti fainurile in bolul de la robot, adaugati parmezanul ras. Puneti sarae pe partea laterala a bolului. Faceti o gropita in partea opusa si adaugati drojdia care nu ar trebui să intre in contact cu sarea.
Turnati apa calduta si uleiul de masline și framantati aproximativ 10 minute. Acoperit aluatul cu un prosop si lasati sa stea timp de 2 ore, apoi acoperit cu folie alimentanta si puneti la rece o ora.
Se degazeaza aluatul si se transfera intr-o tava de pizza captusita cu hartie de copt si presarata cu faina. Intindeti aluatul cu mainile pentru a-i da o forma rotunda.
Spalati si taiati rosiile in jumatate si aranjati-le pe aluat cu partea rotunda in sus. Presarati cu oregano uscat, sare de mare si ungeti cu ulei de masline.
Lasati sa stea timp de 30 de minute. Introduceti la cuptor 20 de minute la 200° C.
Drojdia: ● Puteti inlocui drojdia proaspata cu drojdie uscata, ● Pentru această reteta, puteti utiliza 1 plic din 6 gr de drojdie uscata. Va trebui să o diluati cu putina apa calda (luata din cantitatea specificata in reteta). Nu trebuie sa intre in contact cu sarea, altfel isi pierde proprietatile.
Pentru a impiedica rosiile sa cada de pe aluat in timp ce gatesc, puneti-le putin mai departe de margine.
Comentarii:
Am folosit si felii de rosii si cubulete de motarela si a iesit foarte buna