Ceatal prajit cu mujdei de usturoi

Felul principal
Foarte ușor
1 oră

Ingrediente

4

Pentru mujdei:

Preparare

Preparare40 min
Gătire20 min
  • Ceatalul ademeneste si innebuneste toti turistii vara pe litoral cu mirosul si gustul lui unic. Este un peste marin,micut,dar mai mare decat hamsia si se foloseste chiar la obtinerea vestitului "ansoa".
  • Se scot urechile cu grija si se trage in lateral sa iasa intestinele intregi .Se spala bine,cu grija si se lasa la scurs in strecuratoare.
  • Dupa ce s-au scurs infipt pe tepuse de frigarui, tavalit prin faina si prajit in putin ulei pe ambele parti.
    Se piseaza usturoiul,se adauga otetul,uleiul,sare si apa dupa gust in functie de consistenta dorita.
  • Dupa prajire scos pestisorii pe o hartie pentru a se elimina excesul de ulei si imbibat bine in mujdei de usturoi.

Punctează această reţetă

VValentina ionita

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: