Cel mai bine este sa aveti cartofii cam de aceeasi dimensiune, pentru ca sa-i puteti fierbe intregi. Daca unii sunt mult mai mari, trebuie taiati pe jumatate, pentru ca sa fiarba in acelasi timp cu cei mici.
Curatam cartofii frecandu-i cu o laveta sau cu razuind cu cutitul coaja subtire. Ii fierbem in apa in care spre sfarsit adaugam putina sare. Nu e nevoie de mult timp ca sa fiarba, in vreo 10 - 15 minute sunt gata.
Scurgem cartofii de apa si incingem cele 3 - 4 linguri de ulei intr-o tigaie sau in tuci. Punem cartofii si ii lasam vreo 10 minute sa se rumeneasca, intorcandu-i pe toate partile.
Dupa ce s-a format o crusta pe cartofi, punem boiaua si amestecam, pentru ca toti cartofii sa se coloreze. Mai lasam 2 - 3 minute pe foc, timp in care intoarcem cartofii.
Daca lasati prea mult timp pe foc dupa ce ati pus boiaua, aceasta va incepe sa se arda.Servim fie langa o friptura de pui si salata, sau si doar cu salata merg foarte bine. La capitolul calorii stam cam asa: 170 calorii / 100 grame.