Se fac foarte simplu...se curata cartofii de coaja si apoi se taie felii subtiri pe trei sferturi din adancime .Se sareaza, se condimenteaza dupa preferinta si se stropesc cu ulei de masline si unt topit .
Se pun intr-o tava in care a pus si o cana de apa ca sa fiu sigura ca se patrund si se dau la cuptor la foc mediu pana cand devin aurii la exterior si moi in interior.Sunt foarte haiosi si prezentabili, numai buni pentru o masa festiva.
Pentru a-i face mai deosebiti se pot pune felii de sunca sau cascaval sau orice altceva intre feliile de cartofi inainte de a-i baga la cuptor.
Se fac foarte bine si fara apa daca ii acoperi cu folie de aluminiu la inceput; in felul asta se patrund mai repede pentru ca se fac in aburul propriu si ca sa se rumeneasca scoti folia in ultimele 15' si dai focul mai tare, o sa vezi ca sunt mult mai buni decat cu apa in tava.
Comentarii:
Foarte buna! Am facut-o o data si deja o vor din nou! O singura modificare am facut. Am renuntat la apa din tava si am folosit folia de aluminiu.
Se fac foarte bine si fara apa daca ii acoperi cu folie de aluminiu la inceput; in felul asta se patrund mai repede pentru ca se fac in aburul propriu si ca sa se rumeneasca scoti folia in ultimele 15' si dai focul mai tare, o sa vezi ca sunt mult mai buni decat cu apa in tava.
Cred ca am sa incerc ...