Curatim cartofii, ii taiem in felii mari si ii punem la fiert cu un pic de sare, circa 20 de minute. O alta metoda ar fi aceea ca, spalam cartofii si-i punem la fiert cu tot cu coaja. Scurgem cartofii de apa, ii lasam sa se raceasca foarte putin si ii sfarimam cu o furculita (eu m-am folosit de lingura si strecatoare pentru a obtine piureul.
Adaugam untul, piperul, sare dupa gust si un praf de nucsoara, iar ca sa aiba un gust si mai bun, adaugam parmezanul ras.
Cu ajutorul unei linguri de lemn, amestecam bine ingredientele si adaugam un ou si un galbenus (un albus il lasam ca sa ungem duchessele inainte de a le baga in cuptor, recunosc ca am sarit peste operatiunea asta).
Pregatim o tava de cuptor in care punem o coala de hirtie de copt, punem piureul de cartofi intr-o siringa pentru dulciuri si cu forma de stea facem micute stelute cu diametrul de cca 5 cm. Batem albusul si cu ajutorul unui penson ungem stelutele, ma rog ale mele au iesit "bezele" nu stele..., deh... din cauza vitezei...
Bagam tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade, pentru circa 15 minute, depinde de cuptor si cit de colorate vreti sa fie. Le scoatem din cuptor si le servim calde alaturi de carne sau peste. Pot fi folosite cu mare succes, la petrecerile pentru copii. Sint delicioase.
Comentarii:
SUPER RETETA!!!