Cozile se curata de solzi si la capatani, li se scot urechile si osul triunghiular care este amar.
Acesta trebuie scos cu ajutorul unui cutit. Se spala totul. Intr-o oala se pune ap la foc, cand incepe sa fiarba se adauga pestele. Se spumeaza, apoi se adauga ceapa taiata marunt i se sareaza.
Morcovii, telina, pastarnacul si patrunjelul se curata, se taie rondele si cubulete, cum doriti i se adauga în oala. Dupa cateva clocote, se adauga si ardeiul si rosiile decojite si taiate mrunt.
A inlocuit rosiile cu rosii de cutie taiate deja in cuburi. Imi place ca are si susul propiu care da o culoare frumoasa borsului. La sfarsit se adaug borsul, care a fost fiert separat, si leusteanul tocat.
Se trage de pe foc i dup preferine se poate adauga si smantana. Se serveste cu mamaliga calda sau rece.
Eu am pus pestele primul si l am scos apoi.....In fiertura de apa am pus legumele iar la sfarsit dupa ce am adaugat borsul..am pus si pestele fiert. Am mai lasat 2 mimute ...am aduagat leustesnul..si a fost delicios borsul meu de peste...Asa am scapat de borhoteala lasta de peste...de spuma si de alte mizerii...sange..cate un os mai mare...sau solz ramas...etc
Da, au perfecta dreptate persoanele care au spus ca pestele se pune ultimul in oala, si intr-adevar nu-i trebuie mai mult de 5min ca sa fiarba. Nu stiu de unde ai luat reteta dar nu este ok. Eu am invatat de la bunica mea sa fac ciorba de peste si ea nu punea atatea legume si nici rosii in ciorba pentru ca zicea ca nu facem ciorba de legume cu peste ci ciorba de peste, asa ca eu pun doua cepe, un morcov sau doi- depinde de cat sunt de mari- pe care-i toc rondele ca sa se vada frumos in farfurie, orez, leustean si bors. Atat. In felul asta se face o distinctie clara intre ciorba de peste si celelalte ciorbe, dar deh, in final face fiecare dupa cum il duce capul.
Mai întâi la ciorba de peste se fierbe bine înainte un peste mic ca săbioară sau oblete, până se sfărâmă şi după legumele şi bucățile de peste ( crap de exemplu) .
Comentarii (11):
Reteta de doi lei. Pestele se pune la sfarsit.
Eu am pus pestele primul si l am scos apoi.....In fiertura de apa am pus legumele iar la sfarsit dupa ce am adaugat borsul..am pus si pestele fiert. Am mai lasat 2 mimute ...am aduagat leustesnul..si a fost delicios borsul meu de peste...Asa am scapat de borhoteala lasta de peste...de spuma si de alte mizerii...sange..cate un os mai mare...sau solz ramas...etc
Catastrofala reteta
Petitchef nu se dezminte. Este cea mai nenorocita fiertura, buna de dat animalelor de casa. Incredibil!
Pestele se pune ultimul!
Reteta catrastofala.Pentru o tanara fara experienta dar cu bunavointa sa gateasca,ar fi o experienta trista si total descurajanta sa respecte reteta.
Da, au perfecta dreptate persoanele care au spus ca pestele se pune ultimul in oala, si intr-adevar nu-i trebuie mai mult de 5min ca sa fiarba. Nu stiu de unde ai luat reteta dar nu este ok. Eu am invatat de la bunica mea sa fac ciorba de peste si ea nu punea atatea legume si nici rosii in ciorba pentru ca zicea ca nu facem ciorba de legume cu peste ci ciorba de peste, asa ca eu pun doua cepe, un morcov sau doi- depinde de cat sunt de mari- pe care-i toc rondele ca sa se vada frumos in farfurie, orez, leustean si bors. Atat. In felul asta se face o distinctie clara intre ciorba de peste si celelalte ciorbe, dar deh, in final face fiecare dupa cum il duce capul.
Mai întâi la ciorba de peste se fierbe bine înainte un peste mic ca săbioară sau oblete, până se sfărâmă şi după legumele şi bucățile de peste ( crap de exemplu) .
Pestele sa fie batrin.
Cum sa pui pestele inaintea legumelor? pestele se pune ultimulsi nu va fierbe mai mult de 5 min