Bors de peste
Ingrediente
Preparare
- Cozile se curata de solzi si la capatani, li se scot urechile si osul triunghiular care este amar.
- Acesta trebuie scos cu ajutorul unui cutit. Se spala totul. Intr-o oala se pune ap la foc, cand incepe sa fiarba se adauga pestele. Se spumeaza, apoi se adauga ceapa taiata marunt i se sareaza.
- Morcovii, telina, pastarnacul si patrunjelul se curata, se taie rondele si cubulete, cum doriti i se adauga în oala. Dupa cateva clocote, se adauga si ardeiul si rosiile decojite si taiate mrunt.
- A inlocuit rosiile cu rosii de cutie taiate deja in cuburi. Imi place ca are si susul propiu care da o culoare frumoasa borsului. La sfarsit se adaug borsul, care a fost fiert separat, si leusteanul tocat.
- Se trage de pe foc i dup preferine se poate adauga si smantana. Se serveste cu mamaliga calda sau rece.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Viorel
Reteta de doi lei. Pestele se pune la sfarsit.
Mihaela
Eu am pus pestele primul si l am scos apoi.....In fiertura de apa am pus legumele iar la sfarsit dupa ce am adaugat borsul..am pus si pestele fiert. Am mai lasat 2 mimute ...am aduagat leustesnul..si a fost delicios borsul meu de peste...Asa am scapat de borhoteala lasta de peste...de spuma si de alte mizerii...sange..cate un os mai mare...sau solz ramas...etc
Yoshkin
Catastrofala reteta
John_
Petitchef nu se dezminte. Este cea mai nenorocita fiertura, buna de dat animalelor de casa. Incredibil!
Angela
Pestele se pune ultimul!
mariana codea
Reteta catrastofala.Pentru o tanara fara experienta dar cu bunavointa sa gateasca,ar fi o experienta trista si total descurajanta sa respecte reteta.
anonymous
Da, au perfecta dreptate persoanele care au spus ca pestele se pune ultimul in oala, si intr-adevar nu-i trebuie mai mult de 5min ca sa fiarba. Nu stiu de unde ai luat reteta dar nu este ok. Eu am invatat de la bunica mea sa fac ciorba de peste si ea nu punea atatea legume si nici rosii in ciorba pentru ca zicea ca nu facem ciorba de legume cu peste ci ciorba de peste, asa ca eu pun doua cepe, un morcov sau doi- depinde de cat sunt de mari- pe care-i toc rondele ca sa se vada frumos in farfurie, orez, leustean si bors. Atat. In felul asta se face o distinctie clara intre ciorba de peste si celelalte ciorbe, dar deh, in final face fiecare dupa cum il duce capul.
anonymous
Mai întâi la ciorba de peste se fierbe bine înainte un peste mic ca săbioară sau oblete, până se sfărâmă şi după legumele şi bucățile de peste ( crap de exemplu) .
anonymous
Pestele sa fie batrin.
anonymous
Cum sa pui pestele inaintea legumelor? pestele se pune ultimulsi nu va fierbe mai mult de 5 min
Punctează această reţetă