Aspic de curcan
Ingrediente
6
Preparare
Preparare25 min
Gătire25 min
- Se folosesc atat o bucata de piept dar si aripi, gat, picioare de curcan, care ajuta la gelatinarea aspicului. Se spala si se pune sa fiarba în apa rece cu sare.
- Se lasa la un foc mai tare pana cand incepe sa dea in clocot, ca sa putem sa adunam spuma de la suprafata, ca sa ramana zeama limpede, la fel ca la orice supa. Apoi se lasa focul foarte incet.
- Acesta este si secretul pentru a avea o zeama limpede. Pe la jumatatea timpul de fierbere se adauga zarzavatul, cu care se lasa sa fiarba incet, pana cand se obtine o supa concentrata si limpede.
- Se ia de pe foc, se lasa sa se aseze. Se scot bucatile de carne si legumele. In zeama ramasa se pun cele dou plicuri de gelatina inmuiate in prealabil in apa rece. Se amesteca zeama pana se omogenizeaza, apoi se strecoara prin tifon, doar daca este cazul.
- Bucatile de carne si zarzavaturi se portioneaza si se taie in forme diferite pentru a forma un decor in vasele in care le vom aranja. Se pune cate 1-2 linguri din acest lichid în fiecare forma si se da la rece.
- Cand s-a întarit, facem diferite decoruri pe fundul vasului si pe lateral, din bucati de ou fiert, masline taiate, boabe de mazare, flori din morcovi sau albitura.
- In centru se pun bucati de carne si se toarna peste acestea din supa, cam in doua reprize, punand de fiecare data sa se inchege. Se repeta pana se umplu formele, apoi se dau la rece cateva ore.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Mariana
Este si foarte gustos, usor de digerat si foarte as[etuos!
am gătit această rețetă
anonymous
F gustoasa
am gătit această rețetă
anonymous
Abia astept sa vina Craciunul sa-l prepar
am gătit această rețetă
D
dinugaber
Daca totusi zeama nu este limpede se rezolva problema cu ajutorul unui albus batut cu putina apa si apoi turnat peste zeama care se da in clocot. Albusul aduna toate zdrentele si apoi se filtreaza.
anonymous
Superb
anonymous
Buna
anonymous
Foarte frumos si sunt sigur ca si gustos. Felicitari
anonymous
ESTE RECOMANDAT SA SE STRECOARE ,PT. AVEA O CLARITATE ,O LIMPEZIRE ,CA O OGLINDA! SI ARE UN GUST NEMAIPOMENIT!!
anonymous
Apetisant
anonymous
Super