Aspic de curcan

Felul principal
6 porții
Foarte ușor
50 min

Ingrediente

6

Preparare

Preparare25 min
Gătire25 min
  • Se folosesc atat o bucata de piept dar si aripi, gat, picioare de curcan, care ajuta la gelatinarea aspicului. Se spala si se pune sa fiarba în apa rece cu sare.
  • Se lasa la un foc mai tare pana cand incepe sa dea in clocot, ca sa putem sa adunam spuma de la suprafata, ca sa ramana zeama limpede, la fel ca la orice supa. Apoi se lasa focul foarte incet.
  • Acesta este si secretul pentru a avea o zeama limpede. Pe la jumatatea timpul de fierbere se adauga zarzavatul, cu care se lasa sa fiarba incet, pana cand se obtine o supa concentrata si limpede.
  • Se ia de pe foc, se lasa sa se aseze. Se scot bucatile de carne si legumele. In zeama ramasa se pun cele dou plicuri de gelatina inmuiate in prealabil in apa rece. Se amesteca zeama pana se omogenizeaza, apoi se strecoara prin tifon, doar daca este cazul.
  • Bucatile de carne si zarzavaturi se portioneaza si se taie in forme diferite pentru a forma un decor in vasele in care le vom aranja. Se pune cate 1-2 linguri din acest lichid în fiecare forma si se da la rece.
  • Cand s-a întarit, facem diferite decoruri pe fundul vasului si pe lateral, din bucati de ou fiert, masline taiate, boabe de mazare, flori din morcovi sau albitura.
  • In centru se pun bucati de carne si se toarna peste acestea din supa, cam in doua reprize, punand de fiecare data sa se inchege. Se repeta pana se umplu formele, apoi se dau la rece cateva ore.
Sara_MikeSara_Mike

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

Mariana

Este si foarte gustos, usor de digerat si foarte as[etuos!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

F gustoasa

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Abia astept sa vina Craciunul sa-l prepar

am gătit această rețetă
abuz

dinugaber

Daca totusi zeama nu este limpede se rezolva problema cu ajutorul unui albus batut cu putina apa si apoi turnat peste zeama care se da in clocot. Albusul aduna toate zdrentele si apoi se filtreaza.

abuz

anonymous

Superb

abuz

anonymous

Buna

abuz

anonymous

Foarte frumos si sunt sigur ca si gustos. Felicitari

abuz

anonymous

ESTE RECOMANDAT SA SE STRECOARE ,PT. AVEA O CLARITATE ,O LIMPEZIRE ,CA O OGLINDA! SI ARE UN GUST NEMAIPOMENIT!!

abuz

anonymous

Apetisant

abuz

anonymous

Super

abuz
  • pagina 1 / 2