Petitchef

Aspic in Forma de Ou

Altele
4 porții
15 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Punem la fiert aripile de curcan in 3 - 4 litri de apa rece cu sare si cateva boabe de piper. Lasam la foc mic si spumam bine cand incepe sa fiarba. Cand nu se mai face spuma, adaugam morcovii si telina taiata bucati mari.
  • Mentinem in continuare focul mic, pentru a obtine o supa limpede, pana cand legumele si carnea sunt fierte. Strecuram supa, prin strecuratoare, pentru a avea la final o supa clara, dupa care o lasam sa se raceasca. Pastram morcovii si carnea, pentru ca le vom folosi la aspic.
  • Ouale bine spalate le gaurim cu grija la un capat. Pentru aceasta operatiune noi am folosit un cutit cu varful subtire si ascutit si am intepat oul. Marim gaura putin cate putin, la inceput cu varful cutitului, apoi cu mana, pana ajunge cam de grosimea unui deget.
  • Pe cat posibil, evitati sa cada bucati de coaja in ou Prin gaura formata, cu o scobitoare intepam interiorul oului, pentru a sparge galbenusul, apoi golim oul de continut.
  • Procedam la fel cu restul de oua. Clatim bine ouale pe interior, le asezam pe un suport si le lasam cateva ore sa se usuce.Tocam carnea si morcovii din supa in cubulete mici, strecuram porumbul din conserva.
  • Din supa rece luam cam jumatate de litru, in care turnam gelatina si o preparam conform instructiunilor: o lasam 10 minute in supa rece, incalzim supa, fara a ajunge sa fiarba, amestecand mereu, pana gelatina se dizolva.
  • In fiecare coaja de ou punem 1-2 linguri din supa in care a dizolvat gelatina, apoi cateva boabe de porumb, bucatele de morcov si carne, 1-2 frunze de patrunjel si umplem oul cu supa.
  • Noi a pus cam multa implutura in unele oua, asa ca aspicul n-a unit foarte bine ingredientele. Voi sa nu faceti asa. Asezam ouale umplute pe un suport si le lasam la rece cam o zi.
  • Cand aspicul s-a intarit, curatam cu grija de coaja, pentru a obtine aceste aperitive deosebite.
  • Calorii n-am calculat, nu sunt prea multe, si oricum o data pe an avem voie sa lasam calculele deoparte.


Poze

Aspic in Forma de Ou
Aspic in Forma de Ou - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

25/12/2012

Nota 10 pentru idee

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Risotto cu creveți și lămâie
Risotto cu creveți și lămâie
2 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca
Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca
6 porții
4 h 20 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Midii ala marinara
Midii ala marinara
2 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salpicão - salata braziliana
Salpicão - salata braziliana
5 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.9 / 5

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? 10 lucruri interesante despre dovlecei 10 lucruri interesante despre dovlecei

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează