Aripioarele se taie in cele 3 bucati, iar varfurile se arunca. Se spala bine si se pun intr-o oala. Se acopera cu 2 cani de apa rece in care se dizolva 1/2 lingurita de usturoi granulat, 1 lingurita vegeta si 1 lingurita sare. Se lasa la frigider 3-4 ore.
Se pune oala pe foc si se fierb aripioarele 10 minute (din momentul in care apa incepe sa fiarba). Se scurg apoi de apa si dupa ce se racoresc un pic se pun pe servetele de bucatarie pentru a se usca bine pe exterior.
Intr-un bol bateti oul, apoi adaugati laptele si omogenizati bine.In alt bol / cutie cu capac se amesteca faina cu chili, 1/2 lingurita sare si 1/2 lingurita usturoi granulat. Se amesteca bine.
Se trece fiecare aripioara prin amestecul de faina, apoi prin cel de lapte si iar prin amestecul de faina (aici se pot trece aripioarele prin fulgi de porumb zdrobiti; vor iesi MULT MAI CROCANTI, exact ca la magazinele KFC). Aripioarele se pun in cutia / bolul cu faina, se acopera cu capacul si apoi se scutura pana aripioarele se acopera bine.
Se incinge bine de tot, intr-o tigaie adanca, continutul unei sticle de ulei. Uleiul trebuie sa fie bine incins! Se pun cate 6 aripioare si se prajesc la foc maxim, intr-o sita ce se pune deasupra tigaii, pentru fix 3 minute (daca sunt prajite in tigaie se vor lasa 4 minute). Se scot pe o farfurie tapetata cu servetele pentru a fi absoarbita grasimea.
Lasati aripioarele la racit macar 10 minute. Se servesc caldute sau reci. Raman crocante circa 2-3 ore dupa ce au fost preparate.
Le-am facut mai intai un bait cu lapte, boiia dulce, piper alb, , curcuma ( Tumeric), pudra de coriandru, cate o lingurita din fiecare. Am pus aripioarele (Idem si fasii de piepe de pui numai ca aici pun zeama de lamaien in loc de lapte) in acest bait, al frigider circa 3-4 ore . Separat fac o comozitie mai densa ca pentu clatite, la care am folosit baitul in loc de apa, in care pun jumate faina si jumate peslet. Apoi le-am tavalit prin fulgi de potumb sdrobit si aruncat in baie de ulei incins la 250 grade..
Comentarii:
Le-am facut mai intai un bait cu lapte, boiia dulce, piper alb, , curcuma ( Tumeric), pudra de coriandru, cate o lingurita din fiecare. Am pus aripioarele (Idem si fasii de piepe de pui numai ca aici pun zeama de lamaien in loc de lapte) in acest bait, al frigider circa 3-4 ore . Separat fac o comozitie mai densa ca pentu clatite, la care am folosit baitul in loc de apa, in care pun jumate faina si jumate peslet. Apoi le-am tavalit prin fulgi de potumb sdrobit si aruncat in baie de ulei incins la 250 grade..
EXCELENT!!!!!
Am facut si eu aceste aripioare picante si au iesit excelente!!!
Ok