Mai intai curatam cartofii , ii spalam si ii taiem rondele cu grosime de circa 0.5 cm . Intr-o tava mai adanca punem cele 3 linguri untura (sau circa 150 ml ulei) asezam peste cartofii taiati ( cartofi puteti pune mai multi sau mai putin decat e scris in reteta , in functie de marimea tavii folosite si a cantitatii de aripioare folosite ) .
Facem din 3 catei de usturoi un mujdei simplu ( usturoiul pisat impreuna cu 1 lingurita rasa sare , frecam cu putin ulei pana spumeaza apoi adaugam apa circa 100 ml) .
Aripioarele le curatam , spalam si apoi le condimentam cu sare din abundenta. Le asezam si pe ele in tava deasupra cartofilor. Presaram carnea cu maghiran , turnam peste 50 ml vin alb demisec ( daca tava e mai mare puteti pune 100 ml vin ), cu 5-6 linguri mujdei stropim carnea mai punem circa 200 ml apapeste carne si cartofi , acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptorul preincalzit .
O lasam la copt circa 20 minute acoperita cu folie , dupa care luam folia si lasam mai departe la copt pana carnita se rumeneste frumos impreuna cu cartofii.
Comentarii:
Fff buna