Aripioare la cuptor
Ingrediente
4
Rețete inrudite
-
Pui la cuptor-petitchef
-
Cartofi spiralați la cuptor
-
Cum să gătești pulpe de pui la cuptor?
-
Cod la cuptor (perfect atunci cand cautati o reteta rapida de cina! )
Preparare
Preparare30 min
Gătire20 min
- Mai intai curatam cartofii , ii spalam si ii taiem rondele cu grosime de circa 0.5 cm . Intr-o tava mai adanca punem cele 3 linguri untura (sau circa 150 ml ulei) asezam peste cartofii taiati ( cartofi puteti pune mai multi sau mai putin decat e scris in reteta , in functie de marimea tavii folosite si a cantitatii de aripioare folosite ) .
- Facem din 3 catei de usturoi un mujdei simplu ( usturoiul pisat impreuna cu 1 lingurita rasa sare , frecam cu putin ulei pana spumeaza apoi adaugam apa circa 100 ml) .
- Aripioarele le curatam , spalam si apoi le condimentam cu sare din abundenta. Le asezam si pe ele in tava deasupra cartofilor. Presaram carnea cu maghiran , turnam peste 50 ml vin alb demisec ( daca tava e mai mare puteti pune 100 ml vin ), cu 5-6 linguri mujdei stropim carnea mai punem circa 200 ml apapeste carne si cartofi , acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptorul preincalzit .
- O lasam la copt circa 20 minute acoperita cu folie , dupa care luam folia si lasam mai departe la copt pana carnita se rumeneste frumos impreuna cu cartofii.