Ca sa preparam blatul 1 separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare, punem galbenusurile pe rand. La final faina amestecata cu amidonul si praful de copt.
Se coace un blat gros in tava tapetata cu hartie de copt, care se taie apoi in trei blaturi subtiri. Dupa ce taiat se rastoarna blaturile pe un prosop umed. Se lasa cateva minute.
Preparam blatul 2 in acelasi mod insa coacem in forma de tort tapetata cu hartie de copt, si-l taiem in doua. La final trebuie sa ne rezulte trei blaturi dreptunghiulare cu cacao si doua rotunde albe. Lasam si blaturile albe pe prosop umed cateva minute timp in care se prepara crema.
Se freaca bine ouale cu zaharul si cu coaja de lamaie si se incorporeaza zeama de lamaie si amidonul. Se toarna crema astfel obtinuta intr-o cratita, se pune pe foc sa dea in clocot, se fierbe 5-7 minute amestecand intruna, si cand s-a ingrosat si a devenit neteda se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca complet.
Crema astfel obtinuta se amesteca cu frisca si se mixeaza bine. Se insiropeaza blaturile de cacao cu sirop de zahar ars. Se repartizeaza crema si se taie cele 3 blaturi in cate 2 parti aproximativ egale. Prima fasie se va rula (ca la rulada). In platoul in care urmeaza a fi montat tortul punem unul din blaturile albe, il ungem cu piure de fructe apoi in mijlocul lui asezam prima fasie rulata.
Apoi in continuarea ei celelalte fasii, formand o spirala. Deasupra se mai acopera cu putina crema daca exista denivelari apoi din nou cu piure de fructe si se aseaza cel de-al doilea blat alb. Dam tortul la rece cca 3 ore. Dupa ce s-a racit il scoatem ungem blatul de deasupra cu unt frecat cu zahar pudra si-l imbracam in blat din pasta de lapte praf.