Petitchef

Tort regal

Desert
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se aprinde cuptorul albusurile se bat, adaugand treptat zaharul si apa dupa ce se dizolva zaharul, se adauga galbenusurile pe rand apoi faina (amestecata cu praful de copt) pentru varianta cu cacao, se scade din cantitatea de faina cata cacao se pune.
  • Se pune in tava unsa cu unt/margarina
    se coace la 180 grade cam 30 minute
    se lasa blatul sa se raceasca si se taie in doua
    sos crema de visine (a la dora`s recipe).
  • In 3-4 linguri de suc de compot se dilueaza amidonul
    restul de suc se amesteca cu zaharul si batonul de scortisoara si se pune pe foc pana la punctul de fierbere.
  • Se bate frisca tare se bat albusurile spuma
    galbenusurile se amesteca cu zaharul pana se topeste se prepara gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj si se pune peste compozitia de galbenusuri.
  • Peste crema de galbenusuri se adauga crema de mascarpone, frisca si esenta de rom
    se adauga albusurile spuma si se pune crema pe tort se pune al doilea blat si se imbraca in glazura de ciocolata glazura de ciocolata (a la lily recipe)
  • Se topeste ciocolata
    frisca lichida se adauga treptat in ciocolata topita si se amesteca energic pana se obtine o consistenta potrivita pentru glasare (trebuie sa aiba consintenta unei smantani subtiri, deci daca e nevoie se mai poate adauga frisca)
    glazura se toarna peste tort incepand din centru si directionand compozitia spre margini ajutandu-ne de o spatula.


Întrebări:




Comentarii:

05/06/2013

DELICIOS!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
31/08/2013

Regal cu adevarat!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
8 porții
1 h 2 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort cifra
Tort cifra
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1 h 25 m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Capsunile, darul regal al naturii! Capsunile, darul regal al naturii! Mazarea - de la regal la banal Mazarea - de la regal la banal

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează