Se fac doua blaturi din cate 3 oua, ca AICI. In primul se pune 2 picaturi de colorant verde, in al doilea portocaliu. Am vrut sa le asortez cu fructele care le-am folosit: kiwi si portocale.
Gelatina se pune la inmuiat. Galbenusurile si zah?rul se freaca bine, se adaug? laptele si se fierb pe baie de abur, pana ajunge la consistenta unei creme pudding. Daca folositi fructe din conserva, se poate folosi si sucul din conserva. Se ia crema de pe foc si se adauga cele 25 gr de gelatina inmuiata in apa sau suc. Se amesteca totul, pana s-a dizolvat bine toata gelatina, dupa care se da crema la rece.
Dupa ce s-a racit in crema se incorporeaza 400 ml de frisca. Se tapeteaza o forma de tort cu folie. Se aseaza primul blat verde care se insiropeaza. deasupra se aseaza un strat din felii de kiwi si jumatate de frisca. Se adauga al doilea blat portocaliu, care la fel se insiropeaza.
Deasupra se aseaza de data asta felii de portocale, dupa care se intinde restul de frisca. Se da la rece 2-3 ore. Dupa ce s-a intarit, se rastoarna pe un platou si se dezlipeste usor folia de plastic. Se imbraca in restul de 100 g de frisca. In 2-3 linguri de frisca, am adaugat 2 picaturi colorant verde cu care am orneat deasupra.
Din jumatati de felii de kiwi se orneaza, dupa inspitatie. Iar ca sa fie in ton cu verdele de la kiwi, am presarat si cocos verde pe lateral.
Comentarii (17):
Arata foarte frumos..as vrea sa o incerc si eu
Super
Super
Super
Super bun ;)
Arata bine
Frmos
Arata foarte bine , cred ca e gustos !
Bun bun fffff bun
Super