Tort diplomat cu jeleu de portocale

Desert
Ușor
3 ore

Un tort ratacit , de care am dat zilele trecute, desi nu sunt cele mai reusite poze, m-am gandit ca merita sa o postez, deoarece este un tort bun si racoritor.

Ingrediente

8

Preparare

  • Se pune pe foc laptele, si se lasa sa se infierbante, la foc incet.

    Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si vaniliile, apoi adaugam amidonul, si amestecam usor.

    Laptele fierbinte se toarna in fir subtire peste galbenusuri si se amesteca in continuu.

    Dupa ce am turnat laptele, se pune pe foc si se lasa sa se ingroase, amestecand in continuu.

    Se ia cratita de pe foc , se acopera cu o folie alimentara si se lasa la racit.
  • Intre timp batem frisca si hidratam gelatina.

    Coaja de portocale se taie in bucatele mici.

    Dupa ce sa racorit crema , se dizolva gelatina si se adauga la crema, se amesteca foarte bine.

    Se lasa la racit apoi se incorporeaza frisca batuta si coaja de portocala.
  • Se ia o forma cu peretii detasabili , se aseaza piscoturi inmuiate cu zeama de portocale.

    Crema obtinuta se toarna peste piscoturi si se da la rece pentru o ora.

    Apoi se pregateste jeleul.
  • Cele 2 linguri de zahar se amesteca cu plicul de jeleu si se toarna zeama de la portocale amestecand.

    Se pune pe foc si se lasa un minut, se amesteca si se toarna apoi peste tort.

    Se da iar la rece inca o ora.

    Deasupra se orneaza cu felii de portocale.

    Se scoate marginea formei si se serveste.

Punctează această reţetă

Adela-DadiAdela-Dadi

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 5

anonymous

Minunat tort, l-am facut si eu si este minunat. merita sa-l incercati.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

SUPER BUNA, IAM IAM IAM!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Abia astept sa il fac si eu in zilele urmatoare.la multi ani!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Excelent!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Excelent

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Interesant si....special cred ca o sa incerc!....((((((

abuz

anonymous

Cred ca ar fi mai util sa postam comentarii dupa ce am preparat felul prezentat in reteta. Asa putem sa aflam daca e chiar atat de gustos precum sugereaza poza.

abuz

anonymous

O reteta interesanta o sa o incerc si eu,sper sa imi iasa ceva.Voi reveni cu poze

abuz

anonymous

Este super o sal incerc si eu

abuz

anonymous

Delicios

abuz
  • pagina 1 / 5