Cartofii se spala, se curata si se pun la fiert in apa cu sare. Separat se fierb radacinoasele, dupa ce au fost spalate si curatate. Dupa ce au fiert toate legumele, se lasa la racit si se taie cubulete.
E sfecla a avut la borcan gata taiata cubulete, asa ca doar am lasat vreo 200 g la scurs. Mortadella a taiat-o bucatele- se poate folosi si piept de pui sau sunca slaba. Se amesteca toate ingredientele cu maioneza si se condimenteaza- a folosit rasnita cu verdeturi italiene de la Kotanyi.
Se curata rodia si i se scot samburii. Cu ocazia asta am reusit sa-mi inrosesc peretii proaspat vopsiti din bucatarie. Pe un platou se aranjeaza frunze de salata, spalate si sterse, se aseaza un pahar cu gura in jos si in jurul lui se pune compozitia salatei.
Se orneaza cu samburii de rodie si sfecla. Cand "tortul" e gata construit se scoate cu grija paharul. De fapt, ar fi trebuit doar cu rodie ornat, dar nu a avut decat una, desi ar fi fost necesare doua, dar m-am descurcat cu sfecla rosie. A ornat cu fasiute de salata verde.