Pt servire frisca batuta dupa preferinte.Se pregatesc doua vase mai adanci ouale se separa, punem galbenusurile intr-un vas si albusurile in alt vas la galbenusuri adaugam cele 4 linguri de indulcitor si cu mixerul il batem pana devine spumoasa.
Apoi adaugam cele 4 linguri de faina si lingurita de praf de copt si cu grija mixam cand incorporat si faina luam vasul cu albusuri si batem albusurile spuma cand terminat cu ajutorul unei linguri de lemn incorporam si albusurile in aluat .
Luam forma de tort rotund (forma aceea la care se poate indeparta marginile)si il ungem cu un pic de unt si tapetam cu un pic de faina turnam aluatul in tava rotunda si il dam la cuptorul preincalzit in jur de 15-20 min.
Intre timp pregatim budinca in modul bine cunoscut de noi toti numai ca il indulcim cu indulcitor taiem fructele: bananele rondele, mandarinele se desfac felii iar anasul se taie rondele. Cand blatul s-a copt il scoatem din cuptor .
Si punem budinca peste, nu trebuie lasat sa se raceasca asa cald se pregateste totul deci punem budinca peste blat fara sa indepartam marginile tavii de tort peste budinca asezam frumos fructele cum preferati (puteti folosi si alte fructe normal) dupa ce am asezat fructele lasam totul la o parte si pregatim gelatina asa cum scrie pe plic turnam apoi peste tort uniform si il lasam undeva langa geam sa se raceasca cand totul s-a racit in de ajuns sa il punem la frigider o punem la frigider in jur de 0 ora sau doua.
Cand tortul s-a racit in destul ca ingredientele sa se intareasca cum trebuie indepartam marginile formei de tort si se serveste simplu sau cu frisca cine cum prefera .
Comentarii:
O sa o incerc si eu
Dragut