Petitchef

Tort de ciocolata cu portocale

Desert
6 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Blat:

Sirop:

Crema:

Preparare

  • Se freaca bine galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se amesteca cu untul, ciocolata rasa, zeama si coaja de la portocale. Albusurile se bat spuma si se adauga si ele peste galbenusuri.
  • Amestecam faina cu praful de copt si cacaua si le adaugam in ploaie, amestecand usor. Compozitia se pune intr-o forma de tort rotunda, unsa cu unt si tapetata cu faina.
  • Se coace la foc potrivit pentru 40-50 minute, cuptorul sa fie incalzit in prealabil. Se amesteca zaharul cu apa, coaja si zeama de la lamaie si de la portocala si se lasa pe foc pana se leaga ca un sirop.
  • Pentru crema:
    Se pune laptele pe foc, se adauga zaharul, ciocolata. Se amesteca pana se topeste ciocolata, dupa care se adauga amidonul si se amesteca in continuare pana se leaga ca o crema.
  • Urmeaza asamblarea tortului. Toate ingredientele trebuie sa se fi racit. Blatul se va taia in 3 felii pe orizontala. Prima felie se va insiropa cu 1/3 din sirop, se unge cu 1/4 din crema.
  • Se adauga cea dea 2 felie, insiropam si o ungem cu 1/4 din crema. Aranjam si cea dea treia felie, insiropata si ornam cu restul de crema atat pe deasupra cat si pe laterale. Putem sa ornam cu felii de portocala. Se da la rece pentru minim 5 ore.


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort simplu de ciocolată
Tort simplu de ciocolată
8 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10 h 55 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează