Se freaca bine galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se amesteca cu untul, ciocolata rasa, zeama si coaja de la portocale. Albusurile se bat spuma si se adauga si ele peste galbenusuri.
Amestecam faina cu praful de copt si cacaua si le adaugam in ploaie, amestecand usor. Compozitia se pune intr-o forma de tort rotunda, unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se coace la foc potrivit pentru 40-50 minute, cuptorul sa fie incalzit in prealabil. Se amesteca zaharul cu apa, coaja si zeama de la lamaie si de la portocala si se lasa pe foc pana se leaga ca un sirop.
Pentru crema: Se pune laptele pe foc, se adauga zaharul, ciocolata. Se amesteca pana se topeste ciocolata, dupa care se adauga amidonul si se amesteca in continuare pana se leaga ca o crema.
Urmeaza asamblarea tortului. Toate ingredientele trebuie sa se fi racit. Blatul se va taia in 3 felii pe orizontala. Prima felie se va insiropa cu 1/3 din sirop, se unge cu 1/4 din crema.
Se adauga cea dea 2 felie, insiropam si o ungem cu 1/4 din crema. Aranjam si cea dea treia felie, insiropata si ornam cu restul de crema atat pe deasupra cat si pe laterale. Putem sa ornam cu felii de portocala. Se da la rece pentru minim 5 ore.