Blatul : A folosit gem de gutui, zmeura si magiun de prune mai acrisor. Amestecam toate ingredientele cu telul dupa care o incorporam treptat si pe aceasta. Se bat albusurile cu un praf de sare si cateva picaturi de otet pret de 1 minut la viteza mica apoi 2 minute la viteza medie si in final inca 2 minute la viteza maxima.
Blatul : A folosit gem de gutui, zmeura si magiun de prune mai acrisor. Amestecam toate ingredientele cu telul dupa care o incorporam treptat si pe aceasta. Se bat albusurile cu un praf de sare si cateva picaturi de otet pret de 1 minut la viteza mica apoi 2 minute la viteza medie si in final inca 2 minute la viteza maxima.
Crema de portocale : Punem pe baie de aburi galbenusurile impreuna cu zaharul si amestecam continuu pana se dizolva cristalele.
Se adauga apoi zeama de portocale, esenta si se amesteca aproximativ 10 minute pana la ingrosare. Crema va fi de consistenta unei budinci sau chiar mai groasa. Se lasa pe masa pana la racire cand se va introduce la frigider.
Ganache de ciocolata : Punem smantana impreuna cu cognacul si ciocolata bucatele intr-o cratita de teflon la foc foarte mic. Amestecam pana la dizolvarea ciocolatei. Lasam sa se raceasca dupa care punem ½ din cantitatea de crema la frigider. Dupa ce s-a racit bine se amesteca cele doua creme pana iese o crema fina.
Montare blat : Asezam primul blat insiropat pe un grilaj, ungem blatul cu crema de ciocolata, asezam al doilea blat, punem crema de portocale si deasupra ultimul blat.
Glazura : Topim ciocolata in smantana pe foc mic dupa care o turnam cu miscari circulare in centrul tortului lasand sa se prelinga si pe margini. Daca nu se scurge complet ne putem folosi de o spatula cu care sa intindem crema peste tot. Se lasa pe masa pana la racire cand se introduce in frigider. Se orneaza dupa preferinta.