Petitchef

Tort "Buburuza vesela"

Desert
6 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Ingrediente blat:

Crema din tort:

Buburuza:

Preparare

  • Preparam blatul : Se bat galbenusurile cu zaharul si vanilia, bine de tot, pana se fac ca o crema, iar volumul lor a crescut de 2- 3 ori. Se adauga faina. Se amesteca cu o lingura de lemn de jos in sus. Albusul se bate spuma pana nu mai cade din castron.
  • Se adauga peste aluat treptat amestecand tot de jos in sus cu lingura de lemn incet ca sa se formeze bule de aer. Se toarna intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu hartie si se coace la foc potrivit, cca o ora.Se amesteca iaurtul cu zaharul, coaja si sucul de limette.
  • Gelatina hidratata se dizolva in 2 linguri de apa, pe foc mic si se adauga cremei de iaurt, astfel- se ia din iaurtul rece cate o lingura si se adauga gelatinei calde, apoi totul se pune peste iaurt. Se pune in frigider pentru cca 30 de minute, apoi se inglobeaza frisca batuta si picaturile de ciocolata.Crema se intinde peste blatul insiropat cu sirop de apa, zahar si esenta de lamaie, totul fiert si racit putin.
  • Pentru buburuza, galbenusurile le frecam cu zaharul, adaugam vanilia si amidonul. Adaugam laptele caldut si mixam in continuare pana se omogenizeaza bine. Punem compozitia pe foc sa se incalzeasca putin. Se va umfla. Gelatina se pune in apa la inmuiat pentru 10 minute, apoi se dizolva in bain marie.
  • Adaugam gelatina si amestecam bine. Punem ciocolata alba rasa peste crema si amestecam pana se dizolva complet. Lasam sa se raceasca bine bine compozitia. Intre timp batem frisca. Cand s-a racit bine crema adaugam si frisca, apoi compozitia o turnam intr-un castronel tapetat cu folie alimentara si dam la rece de seara pana dimineata.
  • Tortul si buburuza acoperit cu martzipan pe care colorat cu colorant gel, capul buburuzei facut dintr-un sfert de portocala tavalit prin ciocolata.


Poze

Tort Buburuza vesela
Tort Buburuza vesela - poza 2
Tort Buburuza vesela - poza 3
Tort Buburuza vesela - poza 4
Tort Buburuza vesela - poza 5
Tort Buburuza vesela - poza 6
Tort Buburuza vesela - poza 7
Tort Buburuza vesela - poza 8
Tort Buburuza vesela - poza 9
Tort Buburuza vesela - poza 10

Întrebări:




Comentarii:

29/07/2011

Asa si asa

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort de halloween cu glazură diabolică
Tort de halloween cu glazură diabolică
8 porții
2 ore
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
8 porții
2 h 40 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort cifra
Tort cifra
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tort simplu de ciocolată
Tort simplu de ciocolată
8 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători O masa de Craciun spectaculoasa! O masa de Craciun spectaculoasa! Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează