Tarta cu prune si bezea

Tarta cu prune si bezea
Desert
8 porții
Foarte ușor
50 min

Ingrediente

8

Pentru blat:

Pentru umplutura:

Pentru bezea:


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Rețete inrudite

Tarta cu prune uscate fara gluten si fara lactoza


Preparare

Preparare15 min
Gătire35 min
  • Aluat:
    Se freaca untul cu zaharul, se adauga
    galbenusurile, coaja si zeama de lamaie, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Se framanta bine, sa iasa un aluat potrivit de moale ,care se pune in folie alimentara si se lasa la frigider pana se pregatesc prunele.
  • Umplutura:
    Prunele se spala ,se indeparteaza coditele si samburii , apoi se taie in felii . Se pun intr-un vas si se amesteca cu zahar, gris,scortisoara si cardamom. Se scoate aluatul de la frigider.
  • Se intinde o foaie care se pune in tava de tarta, unsa cu ulei si tapetatata cu faina. Se inteapa cu o furculita din loc in loc si se presara pesmetul.
  • Se aseaza umplutura de prune si se da tarta la cuptor pentru 10 minute.
  • Bezeaua:
    Se bat albusurile cu zaharul si se adauga esenta. Dupa cele 10 minute se scoate tarta din cuptor si se intinde bezeaua deasupra. Se mai coace inca 10-15 minute.
    Se serveste rece ,pudrata cu scortisoara.


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

05/10/2011

Sper sa fie delicioasa multumesc

(0) (0) abuz



+