Se rup biscuitii bucatele - asta este partea cea mai grea :). Peste biscuitii rupti se toarna esenta de rom si apa.
Intr-o craticioara se amesteca cacao, zaharul si cele 4 linguri de apa si se pune pe foc.
Se lasa sa dea intr-un clocot, se ia de pe foc si se adauga margarina. Se amesteca pana se omogenizeaza.
Sosul astfel obtinut se toarna peste biscuiti. Se amesteca pana sunt toti acoperiti de sosul de cacao, se adauga dulceata si stafidele si se omogenizeaza.
Pe masa se intinde folie alimentara, si se pune jumatate din compozitie. Se formeaza un sul si se impacheteaza strans. La fel si pentru cealalta jumatate. Se da la rece pana se intareste bine.
Iar cu putina glazura de cacao si o foita de zahar ars... banalul salam de biscuiti poate arata foarte bine...
Depinde de parinti :). Daca cel mic are introduse deja ingredientele in alimentatie...da. Cacao poate fi inlocuit cu pudra de roscove, zaharul cu glucoza... Reteta poate fi adaptata :)
Nu am folosit inca niciodata gem, si am facut foarte des aceasta reteta!Nu se spune ce fel de gem se poate folosi!Probabil ceva acrisor cum ar fi de visine.Nu cred ca trebuie chiar o sticluta intreaga esenta de rom!Voi incerca cu siguranta!
Comentarii (40):
Foarte buna.
V a rog sa-mi spunei si ie cum va ajuns 150 ml apa si cele 4 linguri ca sa muiati 500g biscuiti!mie nu prea mi-a iesit!!!!!!
Am pregatit si eu de multe ori aceasta reteta si o voi repeta
Nu am folosit inca niciodata gem, si am facut foarte des aceasta reteta!Nu se spune ce fel de gem se poate folosi!Probabil ceva acrisor cum ar fi de visine.Nu cred ca trebuie chiar o sticluta intreaga esenta de rom!Voi incerca cu siguranta!
Foarte buna reteta
Şi bună şi ieftină, se face şi repede. Excelent!
Sper sa-mi iasa :))
mentionez ca sunt baiat..nu fata
de gatit gatesc destul de bine..si acum vreau sa trec la deserturi
Foarte buna
F b
Minunata,buuna si rapida