Mai intai punem la fiert laptele amestecat cu zahar , pentru a obtine crema; intre timp, piscoturile le trecem cu rapiditate prin zeama de la un compot ( cocktail de fructe). Trebuie sa avem grija ca piscoturile sa nu se inmoaie foarte mult , pentru ca ele isi vor trage umezeala si de la crema de lapte.
Cand laptele a fiert, incepem sa adaugam treptat praful de amidon, iar la aceasta operatiune ne ajutam de un tel, pentru a nu ramane cocoloase; cand crema prinde conssitenta unei budinci se trage de pe foc si se adauga in ea, dupa gust, coaja de lamaie rasa, coaja de portocala sau vanilie. Tot in aceasta crema adaugam si bucatelele de fructe d ecocktailul de la care am folosit initial doar siropul.
O data terminati acesti pasi, trecem la asamblarea prajiturii, astfel: un strat de piscoturi, unul de crema , iar piscoturi si deasupra crema ( intocmai ca la tiramisu). Se lasa prajitura la rece cam 2-3 ore; in acest interval de timp mai pregatim si un sos de fructe dintr-o punga de fructe de padure cu 3-4 linguri zahar ( dupa gust). Se dau fructele in clocot, la foc mic pe aragaz.
Eu personal nu am gasit la piata la mine fructe de padure, dar le-am inlocuit cu succes cu visine congelate. Demential de buna aceasta prajiturica!!! *( P.S: multumesc Marian pentru reteta )
Smplu...dar cu compot de piersici (indulcit cu inlocuitor)...lapte fara grasime+extra indulcit cu inlocuitor+vanila extract...si ceva gelatina ...iese demential.... si pentru diabetici
Comentarii (30):
Smplu...dar cu compot de piersici (indulcit cu inlocuitor)...lapte fara grasime+extra indulcit cu inlocuitor+vanila extract...si ceva gelatina ...iese demential.... si pentru diabetici
Super buna prajitura!
FOARTE BUNA DELICIOASA SI APETISANTA POFTA PBUNA SI DAM 10
Super simpla şi bună!
Trebuie sa fie delicioasa. O voi pregati negresit.
Delicioasa
EXCELENT
Gresala de dactilografiere: fructe de padure , NU fructe de MARE.In rest ,buna si usor de preparat
Buna si usor de preparat
Imi place prajitura.O voi face si eu.Felicitari!!!!!