Se face un aluat din ingredientele de mai sus si se lasa la rece pentru o ora.
Se face un aluat din ingredientele de mai sus si se lasa la rece pentru o ora.
Se imparte aluatul in doua parti si se intind daoua foi,una se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt ,peste se pune un strat de gem si apoi se prasara nuca macinata,deasupra se pune a doua foaie,se coace la foc moderat.
Pentru glazura a amestecat zahar pudra cu cateva lingurite de apa si cocolrant apoi cand prajitura s-a mai racit se pune glazura peste.
Este reteta de Greta Garbo pe care o faceau bunica si mamica pe vremuri, dar putin modificata compozitia aluatului. Iar deasupra fara acea glazura extrem de dulce, ci doar unsa foaia cu galbenus!
Ok, dar de ce colorant? Ce, un pic de zeama de dulceata de mure, coacaze, afine, in fine, de ce-o fi, amsetecata cu un plic de gelatina numai sa-i confere culoare NATURALA si gata, ai obtinut si glazura colorata ! Topicul limbii romane nu intra in discutie, e site de retete nu de critici literare...Pruteanule, unde mai esti ???
Zici: "peste se pune" si "se pune glazura peste" fara sa precizezI cat si ce soi de peste folosesti. Zici "cateva lingurite de apa si cocolrant" Ce este, de fapt, cocolrantul? O fi asta pestele de care aminteai?
Comentarii:
O fi rețetă buna nu zic ,daca este prezentata cum trebuie.
Un cacat colorat
Este reteta de Greta Garbo pe care o faceau bunica si mamica pe vremuri, dar putin modificata compozitia aluatului. Iar deasupra fara acea glazura extrem de dulce, ci doar unsa foaia cu galbenus!
Ok, dar de ce colorant? Ce, un pic de zeama de dulceata de mure, coacaze, afine, in fine, de ce-o fi, amsetecata cu un plic de gelatina numai sa-i confere culoare NATURALA si gata, ai obtinut si glazura colorata !
Topicul limbii romane nu intra in discutie, e site de retete nu de critici literare...Pruteanule, unde mai esti ???
Zici: "peste se pune" si "se pune glazura peste" fara sa precizezI cat si ce soi de peste folosesti. Zici "cateva lingurite de apa si cocolrant" Ce este, de fapt, cocolrantul? O fi asta pestele de care aminteai?
....ESTI VARZA !!!! fii atenta laexplicatii...
Goarte buna
E foarte apetisanta
Da e buna reteta o stiam si eu ,dar nu am mai facut-o de mult