Petitchef

Prajitura Gerbeaux de post

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor
491 Kcal

Ingrediente

8
Cost estimat: 2.1 (0.26€/porție)

Preparare

  • Se face un aluat din ingredientele de mai sus si se lasa la rece pentru o ora.
  • Se face un aluat din ingredientele de mai sus si se lasa la rece pentru o ora.
  • Se imparte aluatul in doua parti si se intind daoua foi,una se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt ,peste se pune un strat de gem si apoi se prasara nuca macinata,deasupra se pune a doua foaie,se coace la foc moderat.
  • Pentru glazura a amestecat zahar pudra cu cateva lingurite de apa si cocolrant apoi cand prajitura s-a mai racit se pune glazura peste.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 491Kcal
  • Carbo: 55.8g
  • Grăsimi: 26g
  • Grăsimi sat.: 5.1g
  • Proteine: 5.7g
  • Fibre: 2.4g
  • Zahăr: 24g
  • ProPoints: 13
  • SmartPoints: 19
Informații nutriționale pentru 1 porție (131g)


Poze

Prajitura Gerbeaux de post
Prajitura Gerbeaux de post - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

Oana, 29/03/2023

O fi rețetă buna nu zic ,daca este prezentata cum trebuie.

(0) (0) Abuz
steve_s2022, 29/03/2023

Un cacat colorat

(0) (0) Abuz
[email protected], 29/03/2023

Este reteta de Greta Garbo pe care o faceau bunica si mamica pe vremuri, dar putin modificata compozitia aluatului. Iar deasupra fara acea glazura extrem de dulce, ci doar unsa foaia cu galbenus!

(0) (0) Abuz
costi1960, 29/11/2015

Ok, dar de ce colorant? Ce, un pic de zeama de dulceata de mure, coacaze, afine, in fine, de ce-o fi, amsetecata cu un plic de gelatina numai sa-i confere culoare NATURALA si gata, ai obtinut si glazura colorata !
Topicul limbii romane nu intra in discutie, e site de retete nu de critici literare...Pruteanule, unde mai esti ???

(0) (0) Abuz
29/11/2015

Zici: "peste se pune" si "se pune glazura peste" fara sa precizezI cat si ce soi de peste folosesti. Zici "cateva lingurite de apa si cocolrant" Ce este, de fapt, cocolrantul? O fi asta pestele de care aminteai?

(0) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 29/11/2015

....ESTI VARZA !!!! fii atenta laexplicatii...

(0) (0) Abuz
30/03/2013

Goarte buna

(0) (0) Abuz
25/03/2012

E foarte apetisanta

(0) (0) Abuz
01/12/2011

Da e buna reteta o stiam si eu ,dar nu am mai facut-o de mult

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1 h 20 m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura la cana
Prajitura la cana
2 porții
9 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prăjitură simplă, atât de simplă și atât de bună!
Prăjitură simplă, atât de simplă și atât de bună!
6 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura-fursec
Prajitura-fursec
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5

Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Mug cake - prajitura la cana Mug cake - prajitura la cana

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează