Incalziti cuptorul la 180 grade. Pregatiti o tava de cuptor: ungeti-o cu unt si acoperiti-o cu hartie de copt.
Preparare aluat:
Intr-un mixer puneti zaharul, coaja de lamaie si sarea si amestecati bine. Adaugati untul si aveti grija sa devina o compozitie omogena. Puneti apoi faina si mixati in continuare pana obtineti un aluat sfaramicios. Puneti aluatul in tava si dati-l la cuptor 15 minute pana cand incepe sa se rumeneasca pe margini, apoi lasati-l la racit (nu trebuie insa sa fie racit complet cand adaugati stratul de zmeura).
Preparare strat zmeura:
Amestecati zmeura cu ajutorul mixerului si veti obtine un piure. Dati-l apoi prin stecuratoare pentru a obtine un piure fin fara seminte (se obtine cam 100 ml piure zmeura filtrat). Intr-un castron amestecati bine ouale, zaharul si zeama de lamaie. Adaugati apoi 4 linguri din piureul de zmeura obtinut anterior. Turnati faina in ploaie si amestecati usor. Turnati compozitia peste aluatul semicopt preparat la inceput.
Se da tava din nou la coptor inca 25-30 minute. Lasati prajitura sa se raceasca complet inainte de a o taia. Presarati deasupra zahar pudra.
Comentarii (12):
Foarte gustos
Cam banala si de prost gust!
Buna
Bravo
Super
E super
Suuuuuuuuper bine arata!!!!!
sunt innebunita dupa zmeura, as manca acuuuum uaaaaaaaaaaaau
E o porcarie ptr ca zeama de la cele 2 lamai face prajitura sa fie asa de acra de nu o poti manca
Foarte bună prăjitura.
Nota 10 plus