Prajitura cu zmeura

zmeura, faina, zahar
Ingrediente
6
Pentru blat:
Pentru stratul de zmeura:
Preparare
Preparare30 min
Gătire1 oră
- Incalziti cuptorul la 180 grade. Pregatiti o tava de cuptor: ungeti-o cu unt si acoperiti-o cu hartie de copt.
- Preparare aluat:
Intr-un mixer puneti zaharul, coaja de lamaie si sarea si amestecati bine. Adaugati untul si aveti grija sa devina o compozitie omogena. Puneti apoi faina si mixati in continuare pana obtineti un aluat sfaramicios. Puneti aluatul in tava si dati-l la cuptor 15 minute pana cand incepe sa se rumeneasca pe margini, apoi lasati-l la racit (nu trebuie insa sa fie racit complet cand adaugati stratul de zmeura). - Preparare strat zmeura:
Amestecati zmeura cu ajutorul mixerului si veti obtine un piure. Dati-l apoi prin stecuratoare pentru a obtine un piure fin fara seminte (se obtine cam 100 ml piure zmeura filtrat).
Intr-un castron amestecati bine ouale, zaharul si zeama de lamaie. Adaugati apoi 4 linguri din piureul de zmeura obtinut anterior. Turnati faina in ploaie si amestecati usor. Turnati compozitia peste aluatul semicopt preparat la inceput. - Se da tava din nou la coptor inca 25-30 minute. Lasati prajitura sa se raceasca complet inainte de a o taia. Presarati deasupra zahar pudra.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
02/03/2013
Suuuuuuuuper bine arata!!!!!
sunt innebunita dupa zmeura, as manca acuuuum uaaaaaaaaaaaau
28/01/2013
E o porcarie ptr ca zeama de la cele 2 lamai face prajitura sa fie asa de acra de nu o poti manca