Prajitura cu visine si bezea
Ingrediente
8
Pentru blat:
Pentru bezea:
Pentru decor:
Preparare
Preparare15 min
Gătire30 min
- Pentru blat:
Batem bine albusurile cu zaharul,
adaugam galbenusurile, esenta si
faina amestecata cu praful de copt.
Ungem o tava cu ulei si o tapetam
cu faina.Turnam compozitia si o
nivelam bine.
Deasupra repartizam visinele ,fara
samburi si scurse bine de zeama.
Dam tava la cuptor pentru
20 minute.
In acest timp pregatim bezeaua.
Batem foarte bine albusurile cu
zeama de lamaie ,esenta si zaharul
adaugat treptat.
Dupa ce au trecut cele 20 minute
scoatem tava din cuptor si
punem bezeaua .
Mai coacem prajitura inca
10-15 minute pana se intareste bezeaua.
Decoram cu sirop de visine.
Siropul il putem prepara din zeama pe care si-au lasat-o visinele,amestecata cu zahar si fiarta pana se ingroasa .
Taiem prajitura rece, cu cutitul trecut mereu prin apa.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:

tabacaru_c2014
Super buna, o stiu de la mama ! Ideal insa ar fi sa spuneti si marimea canii cu care masuram cantitatea de faina dar si dimensiunea tavii in care se pune prajiturica! Este foarte important (canile, tavile sunt diferite).
am gătit această rețetă
anonymous
Excelenta¡ reteta este formidabila.
am gătit această rețetă
I
iriandra1988
Am pregatit-o ! E super de gustoasa! mersi!
am gătit această rețetă
anonymous
CEA MAI BUNA PRAJITURA PE CARE AM FACUT-O!ARE UN BLAT ATAT DE PUFOS,MERITA SA INCERCATI.
am gătit această rețetă
anonymous
Apetisanta
am gătit această rețetă
anonymous
Cum adica 4oua si 4 galbenusuri??
am gătit această rețetă
anonymous
Excelent
am gătit această rețetă
anonymous
Superba si usoara
am gătit această rețetă
anonymous
Reteta Nu e corecta 4 oua si 4 galbenusuri
anonymous
APETISANTA, GUSTOASA SI AROMATA ATAT CAT SA TE BINEDISPUI SI SA MAI DORESTI O PORTIOARA.
Punctează această reţetă