Punem stafidele la inmuiat pentru o jumatate de ora intr-un pahar de apa calduta cu nitica esenta de rom (sa zicem un sfert din sticluta). Radem portocala, pastram jumatate din coaja rasa, restul il bagam la borcan acoperit cu zahar si-l pastram la frigider pentru alta ocazie.
Taiem portocala in doua si o stoarcem de suc. Aprindem cuptorul si-l incingem la 170 grade C. Intr-n bol cat de cat generos mixam apa minerala cu uleiul, faina, sarea, zaharul, scortisoara, coaja de portocala, stafidele scurse bine.
Stingem prafulde copt in doua linguri de suc de portocale, il adaugam in aluat. Mestecam bine sa se omogenizeze. Tapetam tava cu hartie de copt pe care o ungem cu ulei, turnam aluatul si o introducem la cuptor, peste o jumatate de ora o testam daca e gata infigand o scobitoare in aluat.
Daca iese curata, prajitura e gata, daca nu o mai introducem 10 minute la cuptor. Cand e gata, o lasam sa se raceasca, o pudram cu zahar amestecat cu scortisoara si o portionam.
Comentarii:
E buna si cu o cana de lapte din soia ?