Prajitura cu mere cu foi
Ingrediente
8
Preparare
Preparare15 min
Gătire35 min
- Toate ingredientele se amesteca , se imparte aluatul in 3 si se coc 3 foi pe fundul unei tavi sau intr-o tava cu perete de max. 1 cm inaltime. Tava se unge generos cu ulei si se intinde aluatul cu mina pentru ca este destul de moale.
- Timpul de coacere este de 5 minute pentru fiecare foaie iar dupa ce s-a copt, se desprinde de tava cu ajutorul unui cutit lung si lat si se lasa foaia sa alunece pe platou.
- Pentru umplutura, avem nevoie de 2 kg de mere rosii si zemoase, 200 g zahar, 5 linguri de gris, o cana de apa si scortisoara macinata . Merele curatate si rase se amesteca cu zaharul, scortisoara si apa si se pun la foc pentru 10 minute dupa care se adauga grisul in ploaie, se amesteca bine si se da deoparte.
- Constructia prajiturii este foarte simpla: peste prima foaie se desarta jumatate din cantitatea de mere , se aseaza iar o foaie, se apasa putin, se desarta cealalta jumatate din cantitatea de mere si se pune ultima foaie.
- Se preseaza putin si se pudreaza . Prajitura trebuie sa stea cel putin 8 ore ca sa se fragezeasca foile.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Ingrediente masurate corect!!!! foarte buna reteta si prajitura evident. Felicitari!
am gătit această rețetă
anonymous
Cea mai bunaaaaaaaaaa.........................
am gătit această rețetă
Maria
Grozava!!!
O
oniga
Buna ff buna
anonymous
Foarte buna
Punctează această reţetă