Prajitura cu ananas

Desert
6 porții
Foarte ușor
55 min

Ingrediente

6

Preparare

Preparare30 min
Gătire25 min
  • BLAT:
    Se bat albusurile cu zaharul treptat, se adauga apa rece si se bate in continuare. Galbenusurile se freaca cu uleiul apoi se adauga usor in albusurile batute amestecand cu lingura de lemn. La final se incorporeaza faina cernuta amestecata cu praful de copt. Compozitia se pune intr-o tava de aragaz tapetata cu hartie de copt. Se coace cca 20-25 de minute (in functie de fiecare cuptor).
  • CREMA:
    Zaharul, faina si ouale se amesteca bine cu laptele sa nu ramana cocoloase, se pune pe foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa bine. La sfarsit se incorporeaza untul si esenta de vanilie.
  • ASAMBLAREA:
    Se insiropeaza blatul cu siropul de la o cutie de ananas, se intinde crema calda peste blat iar deasupra se pun bucatile de ananas. Se bate frisca cu laptele rece si se orneaza prajitura.
N Nely`s Blog

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

18/10/2019

Cred ca este buna dar ce gramaj are un pachet de unt? Nu traiesc in Romania si as vrea sa incerc prajitura.

(0) (0) abuz
28/05/2013

Excelent!!!

(0) (0) abuz

Comentarii de pe Facebook

La asa delicatese nu mi se apleaca deloc:))))))))