Pune ingredientele intr-un vas suficient de mare si toarna deasupra amoniacul amestecat cu laptele. Framanta aluatul si inteinde doua foi pe care le coci pe dosul tavii, timp de 20 minute.
Zahar. Bate albusurile intr-un castron si adauga treptat zaharul. Peste acestea adaugi treptat cate un galbenus si bati in continuare bine. La final incorporeaza faina si omogenizeaza cu telul. Coace pandispanul pe dosul tavii tapetate in prealabil cu hartie de copt. Lasa sa se raceasca pana pregatesti crema.
Pune laptele cu zaharul intr-un vas pe foc. Cand incepe sa fiarba adauga 10 linguri de gris cu lapte facut mai tare.
Amesteca in continuu ca sa nu se lipeasca de vas compozitia si adauga si zaharul vanilat pentru aroma. Stinge focul si amesteca in continuare.
Cand se raceste compozitia adauga cele doua pachete de unt la temperatura camerei si amesteca pana se omogenizeaza. Crema se imparte in doua, pentru doua straturi.
Asambleaza prajitura astfel: pune o foaie peste care adauga un strat subtire de gem de caise si apoi un strat de crema.
Peste crema pune pandispanul si apoi al doilea strat de crema si inainte de a pune si ultima foaie, unde-o cu gem de caise care sa vina peste crema.
Comentarii:
Foarte buna
Delicioasă.