Facem intii aluatul: amestecam faina cu zaharul si sarea, adaugam untul taiat bucatele si amestecam bine cu virful degetelor, dupa care timp de 3 minute, punem in functiune robotul si framintam aluatul, adaugind apa rece.
Rasturnam aluatul pe masa de lucru infainata si framintam bine timp de citeva minute, pina cind vom obtine un aluat compact si omogen, dam forma de minge, il putem pune intr-o punga de naylon si-l dam la frigider pentru o ora.
Taiem merele in jumatate, eliminam mijlocul cu seminte, le curatim de coaja si le taiem cuburele micute de circa un cm. Le punem intr-un castron si le stropim bine cu sucul de lamiie.
Macinam nucile si adaugam doar jumatate din cantitate peste mere, adaugam si mierea si amestecam bine ingredientele.
Ungem cu unt o tava rotunda cu diametrul de 20-22 cm.Intindem aluatul si-l captusim tava, lasind pe marginile tavii cel putin 3 cm de aluat (deci foaia trebuie sa fie destul de marisoara).
Rasturnam in mijloc compozitia de mere, nuci si miere, adaugam deasupra restul de nuca macina, presaram o lingura de zahar brun, dupa care luam marginile aluatului si incercam sa le dam o forma de impletitura, deasupra compozitiei. Adaugam untul taiat bucatele si bagam in cuptorul preincalzit la 180°, pentru circa 45 de minute.
Scoatem tava din cuptor, lasam sa se raceasca timp de citeva minute si servim cu gura, cu ochii, cu amindoua miinile cum reusim.