Cand eram mici la aceasta mamaliga mai moale bunica ii zicea pasat si asa i-a ramas numele.Ne facea acest pasat noua copiiilor si-l facea dulce cu putina miere si lapte sau smantana groasa.
Cum bebeul meu e prea mic pentru miere(mirea se da dupa 1 an) nu sa-i pun. sa-i fac doar pasatul si amestecat cu branzica calcica.Se fierbe apa .Luati de pe foc si cand se mai raceste putin adaugati 4 masuri de lapte praf.Apoi se adauga malaiul grisat si in ploaie ametecand pe foc mic 1 minut. Nu puneti mult si nu lasati sa se ingroase prea rau.
Separat preparati branzica calcica din 2 pastile calciu si 4 masuri lapte praf puse in apa fiarta(cam 130 ml apa).Se aduna branzica cu strecuratoarea si se ameteca cu pasatul de malai caldut.
Pentru a iesi ca un pireut moale vom adauga cate putin lapte de al lui bebe daca e prea gros pasatul. Daca aveti si niste iaurt Campina pentru bebelusi puteti sa-i puneti si din acela o lingurita sau doua.Se serveste caldut.