Am pus la fiert untul impreuna cu laptele,4 linguri de cacao si zaharul ramas dupa ce oprim separat 6 linguri. Dupa ce compozitia s-a omogenizat am luat-o de pe foc si am oprit o cana din ea pentru glazura, glazura in care adaugam acum si esenta de rom. Restul de compozitie, din care vom face blatul pentru Negresa, se lasa sa se raceasca. Intre timp, separam albusurile de galbenusuri si batem spuma tare albusurile impreuna cu cele 6 linguri de zahar pe care le-am oprit mai devreme. Dupa ce compozitia s-a racit, adaugam cele 4 galbenusuri, praful de copt stins in zeama de lamaie, si faina in ploaie, amestecand bine cu mixerul. Dupa aceasta adaugam treptat si albusurile batute spuma. Am tapetat o tava cu hartie de copt si am turnat compozitia rezultata. Se da timp de 25-30 de minute la cuptorul preincalzit, dupa care se incearca blatul cu o scobitoare. Dupa ce am scos blatul din cuptor am turnat deasupra cana de glazura si am intins-o uniform. Daca doriti puteti adauga deasupra dupa preferinta nuca de cocos sau nuca macinata. Prajitura Negresa se lasa apoi sa se raceasca, dupa care se poate servi. Pofta buna!
O prajitura excelenta! Jumatate din cantitatea de faina am inlocuit-o cu nuca fin macinata, fiindca aveam deja. E foarte pufoasa si gustoasa si se prepara usor. Multumesc pentru reteta!
Comentarii (13):
O prajitura excelenta!
Jumatate din cantitatea de faina am inlocuit-o cu nuca fin macinata, fiindca aveam deja. E foarte pufoasa si gustoasa si se prepara usor.
Multumesc pentru reteta!
Super
DELICIOASA
Super gustoasa!
Am facut+o in aproximativ 30 min si s+a mancat in .......10 minute
A ieșit o sooper prăjitura...si am primit numai laude in urma rețetei pe care ați postato
Foarte foarte buna
Este excelenta si se face usor.Felicitari!
Super
Foarte buna!!!!!