Nu am mancat acest gen de prajitura de mai mult de 10 ani, de cand eram foarte mica, nici nu mai imi aminteam gustul. Uitandu-ma pe retete, am dat de ea si am zis ca trebuie sa o incerc. Am gasit o gramada de variante, si din toate mi-am creat una proprie, pe care o sa vi-o dezvalui. Este o prajitura minunata, trebuie sa o incercati! Mai simpla si mai gustoasa decat un chec, o s-o iubiti!
Prepararea este simpla! Intr-un bol amestecati faina (ambele) cu 1/2 din zahar. In altul amestecati ouale,uleiul , laptele batut si restul de zahar. Nu e nevoie sa folositi mixerul, o furculita e de ajuns.
Turnati compozitia lichida peste faina si amestecati pana se incorporeaza bine, apoi adaugati bicarbonatul de sodiu stins cu putin otet si mai amestecati. Compozitia trebuie sa fie asemanatoare celei de la mamaliga, putin mai tare. Daca e mai lichida, mai adaugati putina faina de grau.
Turnati compozitia intr-o tava unsa cu ulei si dati la cuptor. Eu am folosit o tava ingusta de chec, motiv pentru care mi s-a copt mai greu (45 min,acoperita dupa catva timp cu staniol pe deasupra). Daca folositi o tava mai mare,mariti proportionat cantitatile.