Topiti untul, lasati-l sa se racoreasca putin apoi amestecati-l cu zaharul pana obtineti o pasta omogena.
Adaugati ouale si amestecati bine.
Intr-un castron separat, amestecati faina, malaiul, praful de copt, bicarbonatul, zaharul vanilat si praful de sare. Cerneti amestecul de faina, adaugati-l peste mix-ul de oua si unt apoi amestecati usor cu o spatula pana ce obtineti o coca moale.
Adaugati laptele amestecand continuu pana ce aluatul devine usor de manevrat si capata o consistenta cremoasa.
La final incorporati stafidele in compozitia obtinuta. Lasati sa se odihneasca cam 30 de minute pentru ca malaiul sa se hidrateze si sa nu se simta in prajitura.
Tapetati o tava termorezistanta cu hartie de copt sau pur si simplu ungeti-o cu putin unt si un strat subtire de faina apoi turnati aluatul de prajitura.
Coaceti in centrul cuptorului la 180C/350F/gaz 4 pentru 35 - 40 de minute sau pana trece testul scobitorii.Lasati sa se raceasca apoi portionati in cuburi de marime potrivita, pudrati cu zahar si gata de servit. POFTA BUNA!!!
Eu am facut o astfel de prajitura - am folosigt o rfeteta americana (foarte asemanatoare) - este excelenta. se poate servi cu iaurt sau smantana, sau chiar si fara.
Comentarii:
Eu am facut o astfel de prajitura - am folosigt o rfeteta americana (foarte asemanatoare) - este excelenta. se poate servi cu iaurt sau smantana, sau chiar si fara.
....e un deliciu! multumim pentru reteta.
Nu am facut niciodata prajitura cu malai dar am auzit ca este buna iar pe aceasta o voi incerca si eu.
Aceasta prajitura se poate face si cu dovleag , morcov sau branza, le-am incercat pe toate, pot spune ca sunt excelente!
Este ceva nou ,dar dupa ingrediente cred ca este tare buna.
E buna si usor de facut
EXCELENT
Super buna