Intr-un bol se pune drojdia faramitata cu putin zahar si 5o ml lapte caldut , apoi se lasa la dospit pina creste bine. In bolul in care vom framanta aluatul punem faina cernuta, ouale intregi, zaharul, 1/2 vanilie, 1/2 din coaja de lamaie si drojdia crescuta.
Incepem sa framantam si adaugam incet untul topit si laptele caldut, framantind in continuare pina se dezlipeste aluatul de marginile bolului. Acoperim bolul si lasam aluatul la cald sa dospeasca pina isi dubleaza volumul.
Intre timp preparam umplutura. Stafidele le acoperim cu putina apa in care am pus putina esenta de migdale sau de care preferati voi. Branza, zaharul , 1/2 din vanilia ramasa si din coaja de lamaie, scortisoara si stafidele inmuiate le amestecam bine.
Albusurile le batem spuma si le adaugam apoi la branza invartind cu grija de sus in jos pina se incorporeaza intreaga cantitate de branza.
Luam aluatul dospit, il punem pe o suprafata data cu faina , il inpartim in doua si il intindem o bucata cam de 1, 5 cm grosime si cealalta bucata o facem suluri subtiri.
Intr-o tava ( 40 x40 cm)captusita cu hartie de copt punem aluatul intins , peste el asezam branza nivelata uniform pe toata suprafata si deasupra ei aranjam sulurile de aluat ca in imaginile prezentate.
Ungem cu galbenus deasupra sulurile si dam tava la cuptorul incalzit in prealabil la 160 de grade C pina se rumeneste frumos deasupra prajitura, 50-60 de minute, functie de cuptor.
Lasam prajitura sa se raceasca apoi o putem taia si aranja pe platou. Sunt sigura ca papilele voastre gustative vor fi incantate de gustul acestei prajituri.