Un desert usor pe care toata lumea poate sa-l faca, atat copiii (supravegheati), cat si adultii! Un pahar gol de iaurt este utilizat pentru a masura celelalte ingrediente. Un pahar cu ulei, 4 cu faina ... Daca nu stii ce sa faci intr-o dupa-amiaza, iata mai jos o reteta simpla.
Forma de tort (cu inel sau silicon) de 24 cm de diametru
Preparare
Preincalziti cuptorul la 180° C
In timp ce cuptorul se incalzeste, intr-un vas, se toarna iaurtul natural, se adauga zahărul si se amesteca.
În timp ce amestecati, adaugati faina, sarea si praful de copt. Cand aluatul este prea „greu” pentru a se amesteca, adaugati uleiul si amestecati din nou.
Adaugati ouale si amestecati bine cu un tel. In cele din urma, adaugati zaharul vanilat.
Se toarna compozitia intr-o tava de copt. Se da la cuptor timp de 40 de minute, la 180° C.
Lasati sa se raceasca sa il puteti scoate din forma.
Variante : tot ce trebuie sa faceti este sa schimbati aroma iaurtului, sa adaugati chipsuri de ciocolata, coaja de citrice etc. Ideile nu lipsesc! Puteti adauga, de asemenea, putin rom pentru mai multa aroma.
Cu fructe : puteti pune bucati de mar, pere sau caise in aluatul dvs. inainte de coacere
Glazură : pentru un tort mai delicios, puteti face o glazura de ciocolata
Prajituri individuale : Puteti face prajituri individuale cocandu-le in forme de briose
Ulei : pentru mai multa aroma, puteti inlocui uleiul cu unt topit.
Tava de copt noi am folosit o tava de silicon pentru a fi usor de scos. Puteti folosi o forma de copt cu inel.
Pai un pahar de IAURT are cam 125 grame . Deci 3 pahare de zahar=375 zahar , 4 pahare de faina (pahar iaurt) =500 grame. Deci ce vi se pare asa exagerat sau ce nu intelegeti din cuvantul pahar de la iaurt ?
Comentarii:
Pai un pahar de IAURT are cam 125 grame . Deci 3 pahare de zahar=375 zahar , 4 pahare de faina (pahar iaurt) =500 grame. Deci ce vi se pare asa exagerat sau ce nu intelegeti din cuvantul pahar de la iaurt ?
Ar fi trebuit totusi sa specificati cam ce gramaj sa aiba paharul si oricum este enorm de mult zahar pentru aceasta reteta .