Dulceata din flori de papadie
Este o adevarata invazie galbena de papadie .Nu lasati sa se iroseasca, preparati aceasta dulceata .Este super!!!
Ingrediente
1
Rețete inrudite
Spritz st germain cu lichior de flori de soc, cocktailul ultra-proaspăt pentru vară
Preparare
Preparare20 min
Gătire1 oră
- 1.Se spala portocalele si se taie in bucatele fara a fi decojite.
- Se spala florile de papadie si se pun intr-un prosop de bucatarie si se usuca prin presare.
- Se pune apa(1 litru si jumatate) cu florile de papadie si cu portocalele la fiert pentru o ora.Se strecoara.Se cantareste sucul ramas dupa fierbere ,se adauga sucul de lamaie si zaharul corespunzator cantitatii de suc.Se amesteca bine si dupa ce zaharul s-a dizolvat, se pune sa se raceasca.
- Rece, dulceata se pune in borcane.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 225Kcal
- Carbo: 63.6g
- Grăsimi: 2.7g
- Grăsimi sat.: 0.4g
- Proteine: 6.8g
- Fibre: 28.2g
- Zahăr: 34.8g
- ProPoints: 9
- SmartPoints: 10
Informații nutriționale pentru 1 porție (2020g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Ioana,
01/05/2022
Din pacate mie nu mi a iesit nici o dulceata.... nu s a legat deloc,, a rămas foarte lichida și am pus o în sticle, o folosesc ca sirop. Poate pt ca am folosit zahăr brun.....gustul este însă foarte bun, am mai adăugat o esența de vanilie în plus.
am gătit această rețetă
23/04/2014
Pare a fi foarte delicios, o sa incerc si eu, mai ales ca e si sanatos.....
am gătit această rețetă